Lăzăroiu: Patrimoniul PCR, banii Securităţii, Bancorex etc s-au pierdut într-un fel de "Triunghi al Bermudelor"

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat marţi că există o serie de "OZN-uri post-revoluţionare", precum patrimoniul fostului PCR, banii Securităţii, privatizările dubioase etc, care pur si simplu au fost ignorate de autorităţi, însă care au lăsat urme adânci în conştiinţa publică şi care aruncă o culpă asupra întregii clase politice.

"Retrocedarea terenurilor, privatizările dubioase, gaura de la Bancorex rămân un fel de OZN-uri post-revoluţionare. Toată lumea le-a văzut, dar autorităţile neagă existenţa lor. Nu mai zic de patrimoniul fostului PCR, fostului UTC, banii securităţii. Totul s-a pierdut într-un fel de "triunghi al Bermudelor". Monica Macovei a vorbit aseară la o emisiune despre nevoia de a ancheta toate privatizările din ultimii 25 de ani. Nu ştiu ce consecinţe juridice ar putea genera aşa ceva. Nu mă pricep. Sigur este că, în felul asta, s-ar putea închide nişte răni şi, cine ştie, poate se pot recupera nişte bani", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

În opinia fostului ministru al Muncii, aşa cum e nevoie de anchetarea revoluţiei sau a mineriadelor, merită anchetată şi mineriada clasei politice împotriva proprietăţii publice de după 1989.

"Problema noastră e că lămurim prea târziu problemele trecute care ne atârnă de gât. Comunismul a fost condamnat cu întârziere, Regele a fost reabilitat târziu, jocurile piramidale care au escrocat români cu ajutorul statului au fost târziu pedepsite. Sunt tot felul de evenimente, înainte şi după 1989, care au lăsat urme în conştiinţa publică şi care aruncă o culpă asupra întregii clase politice. De aici şi neîncrederea oamenilor în partide şi politicieni", a adăugat acesta.