Legea salarizării unitare, adoptată de Parlament

În ciuda tuturor avertismentelor lansate de opoziţie, Parlamentul a dat undă verde Legii salarizării unitare care, în opinia criticilor, va contribui substanţial la depăşirea deficitului bugetar de 3% asumat de ţara noastră.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

După mai multe tergiversări şi controverse, mult aşteptata Lege a salarizării unitare a fost adoptată, cu amendamente, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Decizia a fost luată cu 188 de voturi "pentru", 28 "împotrivă" şi 47 de abţineri.

"O spun cât se poate de direct, de tranşant şi fără niciun fel de ezitare. Există resursa financiară pe care o avem şi o s-o avem la anul, care să susţină această lege a salarizării unitare", a declarat, în cursul zilei, Sorin Grindeanu.

În timp ce liderul PSD Liviu Dragnea susţine că este "o lege care va face istorie", opoziţia o catalogează drept "o lege scrisă pe genunchi, din burtă, fără impact, fără politici publice".

Proiectul de lege va ajunge acum pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare, însă între timp s-ar putea să treacă pe la Curtea Constituţională.

USR a avertizat, cu o zi în urmă, că va iniţia un astfel de demers în cazul în care proiectul de lege - al cărui impact asupra bugetului nu este concludent - va trece de Parlament. "Vom lua o decizie, probabil, până la finalul zilei", a anunţat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.