Legea salarizării unitare îi scoate în stradă pe profesori. Protest la Parlament

În jur de 1000 de profesori au protestat miercuri în faţa Parlamentului, nemulţumiţi că legea salarizării unitare nu le va aduce nici pe departe măririle salariale la care se aşteptau.
Protest al FSLI in fata Parlamentului
Protest al FSLI in fata Parlamentului (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Legea salarizării unitare continuă să îi nemulţumească pe o parte dintre viitorii săi beneficiari. Printre cei care se consideră dezavantajaţi de proiectul de act normativ, care a trecut deja de Senat, sunt şi profesorii şi membrii sindicatelor din Învăţământ. Indignaţi că salariile le vor creşte doar cu 1% în 5 ani, profesorii au ieşit, miercuri, să protesteze în faţa Parlamentului pe rolul căruia se află acum proiectul de act normativ.

Profesorii transmit că, dacă situaţia nu se schimbă, vor închide şcolile pe data de 12 iunie, ceea ce ar bloca examenele naţionale.

“Astăzi ne aflăm în faţa Parlamentului pentru a protesta împotriva clasei politice care în noua lege a salarizării, învăţământul a rămas în ultima treime. Maximul propus de către Guvern este 2.6 într-o scară de 1 la 12.

Este de neacceptat acest lucru şi astăzi am avut Colegiul liderilor care au stabilit ca săptămâna viitoare să facă un referendum în toate unităţile din învăţământ astfel încât dacă vor fi de acord colegii noştri, pe data de 12 iunie să se închidă şcolile. Asta ar însemna că, practic, să nu aibă loc examenele naţionale”, a declarat, pentru Epoch Times, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, domnul Rada Constantin.

Profesorii nu au cerinţe nerealiste, ei cer majorarea procentului la care au fost încadraţi prin acest nou proiect de lege, cu doar un procent.

“Facem un ultim apel către parlamentarii care au fost aleşi şi de către colegii noştri să înţeleagă şi săptămâna viitoare salariile din Învăţământ să crească cu cel puţin un punct, adică de la 2.6 salariul maxim să ajungă la 3.6.”, a mai menţionat domnul Constantin.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a mai menţionat faptul că salariul lor va creşte, contrar vocilor din Parlament care lauda acest proiect, de la 22% până la 23% pe o perioadă de 5 ani.

“Mai fac precizarea că la ora actuală salariul maxim în Învăţământ este 22% din salariul preşedintelui. Peste 5 ani, prin această lege a salarizării, salariul maxim în Învăţământ va ajunge 23% din salariul preşedintelui. Deci practic, în 5 ani de zile noi vom creşte cu un procent la salariu faţă de anul 2017. Este inadmisibil acest lucru şi sper că parlamentarii să uite de culoarea politică, să îşi dea mâna şi să demonstreze că Învăţământul este cu adevărat prioritate naţională”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne