Legea salarizării unitare poate da Bac-ul peste cap. Profesorii din sectorul 6 intră în grevă

Sătui să fie bătaia de joc a Puterii, profesorii din sectorul 6 vor intra în grevă chiar în zilele de Bac. Exemplul lor ar putea fi replicat şi în alte sectoare, respectiv localităţi.
(Arhivă) Protest al profesorilor la Guvern.
(Arhivă) Protest al profesorilor la Guvern. (Epoch Times România)

Nemulţumiţi că "au ajuns bătaia de joc" a Guvernului şi PSD, peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 îşi vor înceta activitatea luni, a declarat, pentru Mediafax, Radu Pisică, lider sindicat FSLI Sector 6.

Potrivit sindicalistului, examenul de bacalaureat cel mai probabil nu se va putea desfăşura acolo unde membrii sindicatului sunt în comisii. Luni ar urma să aibă loc evaluarea competenţelor digitale.

"De mâine dimineaţă, de la ora 08:00, peste 1.000 de cadre didactice din Sectorul 6 vor înceta activitatea. Unii vor rămâne în cancelarie, alţii vor sta în clasă cu elevii fără a preda, însă sau a asculta şi a pune note. Nu se va încheia nicio medie, iar examenul de Bacalaureat, acolo unde membrii noştri sunt în comisie, cel mai probabil nu se va putea desfăşura. Este vorba de probele de competenţe.

Este o situaţie foarte dificilă, nu vrem să facem rău nici elevilor, nici părinţilor, dar am ajuns bătaia de joc a acestui Guvern, sau mai bine-zis a acestui partid (PSD - n.r.). Salarizarea din educaţie, conform grilei propuse de Guvern, pe o scală de la 1 la 10 este 1,5 - 2,0. Nu mai putem accepta bătaia asta de joc. Au promis 20% creştere în luna iulie şi 30% în ianuarie anul viitor, iar acum s-au răzgândit.

Noi nu mai acceptăm minciuni, de aceea am decis să declanşăm greva. Asta a rămas singură noastră măsură prin care putem să cerem să fim respectaţi şi să ne cerem drepturile", a declarat, pentru Mediafax, Radu Pisică, lider sindicat FSLI Sector 6.

Exemplul celor din sectorul 6 ar putea fi replicat şi în alte localităţi/sectoare. Potrivit sursei citate, la nivel naţional, reprezentanţii FSLI vor centraliza până luni situaţia şi vor decide dacă se întruneşte majoritatea pentru declanşarea grevei.

Reamintim că profesorii sunt nemulţumiţi de salariile din învăţământ şi de faptul că majorările salariale, primise pentru 1 iulie a.c. au fost au fost amânate (cel puţin) până la începutul anului viitor. În plus, majorarea ce va fi acordată de la 1 ianuarie 2018 va fi de 25%, nu de 50% cât promisese PSD-ul, urmând ca restul de 25% să fie acordaţi după 1 martie anul viitor.