Lider al Al-Qaeda din Peninsula Arabă avertizează Franţa de noi atacuri

Yemen: presiuni secesioniste şi apeluri la revoltă, 7 iulie, 2013
Yemen: presiuni secesioniste şi apeluri la revoltă, 7 iulie, 2013 (MOHAMMED HUWAIS / AFP / Getty Images)

Harith al-Nadhari, un lider al Al-Qaeda din Peninsula Arabă (AQPA), gruparea din care făceau parte doi dintre atentatorii de la Charlie Hebdo, a ameninţat Franţa că ar putea fi ţinta unor noi atacuri, relatează Mediafax.

Într-un material video publicat vineri, al-Nadhari a declaqrat: ”Nu veţi fi în siguranţă atâta timp cât veţi lupta împotriva lui Allah, mesagerului său şi credincioşilor”.

Potrivit AP, un reprezentant al Al-Qaeda a precizat că Franţa este vizată ”din cauza rolului său clar în războiul împotriva Islamului şi a ţărilor oprimate”.

Anunţul lui al-Nadhari survine în contextul în care atentatorii de la Charlie Hebdo, au fost ucişi vineri seară de forţele speciale franceze.

Cherif şi Said Kouachi ar fi lansat atacurile sub îndrumarea ramurii Al-Qaeda din Peninsula Arabă. Cel puţin unul dintre cei doi fraţi au fost instruiţi sau au luptat alături de gruparea teroristă, afirmă oficiali din Yemen şi Statele Unite.

Al treilea atacator de la Charlie Hebdo, Amedy Coulibaly, a fost ucis într-un magazin din cartierul evreiesc al Parisului, unde a luat cel puţin şase ostatici. Acesta a declarat că făcea parte din organizaţia Statul Islamic.