Lucrările la aşa-zisul Memorial Colectiv din Parcul Lumea Copiilor, sistate

Primarul sectorului 4 a decis suspendarea şefilor Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 şi oprirea lucrărilor la aşa-zisul Memorial Colectiv din Parcul Lumea Copiilor.
Parcul Lumea Copiilor
Parcul Lumea Copiilor (Fotografie primită de la cititori)

Lucrările la aşa-numitul Memorial Colectiv ce se amenja în Parcul Lumea Copiilor au fost sistate, iar şefii Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 au fost suspendaţi, relatează digi24.ro.

În urma informaţiilor apărute în presă, informaţii ce relevau că lucrarea a fost demarată fără consultarea populaţiei, fără avizele necesare, prin încredinţare directă unei firme cu un singur angajat, primarul interimar al Sectorului 4 a anunţat că sistează proiectul şi va trimite şi Corpul de Control la Direcţia Administrare parcuri din acelaşi sector.

„În urma ştirilor apărute în presă şi pe reţelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor şi suspendarea de îndată a conducerii Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect. De asemenea, Primarul Daniel Băluţă a decis trimiterea Corpului de Control la Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 pentru verificări”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Reamintim că în data de 7 martie a.c. în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, au apărut muncitori care au început să demonteze mobilierul urban de pe alei. Vecinilor parcului li s-a comunicat că în parc se va amplasa un momument Colectiv. Sesizaţi de cetăţenii din zonă, reporterii Epoch Times au contactat reprezentanţii DAPZA care au negat categoric informaţia, comunicând că în parc se fac doar ceva reamenajări, constând în înlocuirea băncilor (altminteri în stare foarte bună) şi în plantarea de noi arbuşti.

Întrebările noastre referitoare la costul lucrării au rămas fără răspuns inclusiv după ce am cerut oficial, în scris, această informaţie. În urma verificărilor efectuate împreună cu Funky Citizens a reieşit însă că valoarea lucrării atribuită firmei Euroconstruct (societate pe pierdere şi cu un singur angajat) se ridică la 321.405 RON.

Atribuire lucrare Memorial Colectiv
Atribuire lucrare Memorial Colectiv (Funky Citizens)

Mai mult, pe lângă problemele ridicate de atribuirea lucrării unei firme cu un singur angajat, de modul cel puţin straniu în care a fost decisă amplasarea memorialului în parc într-un loc înconjurat de grătare şi deci nepotrivit scopului declarat, lucrarea nu dispune, se pare, de avizele necesare. Sau, cel puţin, primăria sectorului 4 a refuzat să ni le pună la dispoziţie, deşi le-am solicitat expres în scris.

"Le trebuie certificat de urbanism, autorizaţie de construire şi aviz de amplasare cu acordul comisiei de monumente istorice. Şi în general problema de Patrimoniu ţine de Primăria Generală nu de cea de sector. Cred că a fost o măsură luată de fostul primar Piedone să mai spele din petele negre pe care le avea, şi s-a ajuns la situaţia această ilegală în care ne aflăm, care sută la sută nu este legală. Comisia trebuie să vadă dacă este potrivit, nu amplasăm fiecare ce vrem. Până la urmă, dacă nu e un lucru serios aduce încă un afront serios celor ce au murit, nevinovaţi, la Clubul Colectiv!", a declarat Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica, ONG vârf de lance în lupta pentru salvarea parcului Lumea Copiilor, parc din care, reamintim, 20 ha au fost retrocedate de fostul primar Videanu, 2 ha fiind deja defrişate pentru ridicarea unui complex rezidenţial.

Trebuie menţionat că sistarea lucrărilor are loc după ce locuitorii din zona parcului au transmis plângere prealabilă la primărie, au sesizat autorităţile în drept şi s-au adresat presei, făcând tot ce a ţinut de ei pentru ca banul public să nu fie cheltuit discreţionar, parcul să rămână parc iar monumentul pentru cinstirea memoriei celor ucişi de drama de la Colectiv să fie ridicat într-un loc adecvat iar soluţia aleasă să fie una transparentă şi agreată de cetăţeni. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne