Lupu: "Doar partidul poartă responsabilitate pentru ministru şi invers”

Potrivit lui Marian Lupu, subiectul privind remanierile miniştrilor înaintat de către premierul Vlad Filat, tot timpul a fost discutat în cadrul Alianţei. Totodată, liderul PD a declarat că pentru democraţi, miniştrii nu sunt piese de schimb, iar cei care îşi fac bine meseria trebuie să meargă înainte, relatează Publika.TV.

În acest sens, Marian Lupu a precizat că “Remanierile sunt şi au fost discutate în AIE. Miniştrii pentru noi nu sunt piese de schimb. Dacă un ministru îşi face treaba şi îndeplineşte atribuţiile merge înainte. Dacă este bun este o persoană eficientă şi desigur e util".

Totodată, Marian Lupu consideră că evaluarea miniştrilor ar trebui să fie făcută de fiecare partid în parte, explicând că "Doar partidul poartă responsabilitate pentru ministru şi invers. Noi facem o evaluare a activităţii miniştrilor. Avem concluzii preliminare la subiect, dar vom ajunge şi la adoptarea unor decizii. Însă sunt necesare discuţii per ansamblu pentru a atinge obiectivul de îmbunătăţire a Executivului şi a ministerelor", a punctat preşedintele PD.

Amintim că premierul Vlad Filat a declarat de mai multe ori că vrea remanieri la Guvern şi depolitizarea instituţiilor de drept.

Anterior, prim-ministrul Vlad Filat a declarat că ,,Nu voi mai accepta să lucrez cu miniştrii care nu îşi duc la îndeplinire sarcinile, cu cei care nu sunt în stare să re ridice la nivelul funcţiei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe