Macovei: Ponta mai are puţin şi ne îngrădeşte în ţarcuri cu sârmă ghimpată şi ne pune căluş în gură

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta ne-a demonstrat astăzi, în câteva minute, că pentru el nu există democraţie, nu există legi, nu există România, există numai scaunul de care s-a lipit cu clei, ca să nu se dea jos cu niciun chip, a acuzat luni seară europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

1. Ponta a ameninţat astăzi opoziţia cu plângeri penale dacă va organiza manifestaţii de protest, la care să i se ceară demisia. Ameninţarea lui Ponta este o gravă încălcare a drepturilor constituţionale şi o lovitură dată democraţiei. Numai în dictaturi sunt interzise mitingurile politice.

2. Ponta s-a arătat convins că plângerile penale împotriva opoziţiei vor fi "cercetate" de Procurorul General, adică de prietenul lui, Tiberiu Niţu, şi că liderii opoziţiei "vor fi declaraţi suspecţi". Afirmaţia lui Ponta este un amestec grav în justiţie şi o încălcare a separaţiei puterilor în stat. Adică prim-ministrul îi spune procurorului general pe cine să ancheteze? Se vede că a fost elevul lui Năstase.

3. Ponta a ameninţat astăzi că scoate oameni în stradă, o contra-manifestaţie la protestele anunţate pentru demisia lui. Ameninţarea lui Ponta încălca grav Constituţia şi este lecţia învăţată de la Ion Iliescu, care a chemat minerii la Bucureşti.

4. Ponta le-a dat de înţeles astăzi baronilor locali PSD şi aliaţilor săi, Tăriceanu şi Oprea, că pot schimba Codul penal şi Codul de procedură penală, afirmând că este obligaţia lor să "îndrepte lucrurile". Declaraţia lui Ponta este semnalul politic al suspendării justiţiei, al uciderii luptei anticorupţie şi al îngropării instituţiilor judiciare.

"Ponta mai are puţin şi îşi va dori să ne îngrădească în ţarcuri cu sârmă ghimpată şi să ne pună căluş în gură. Cartelul PSD împotriva justiţiei se zbate ca să scape cu orice preţ. Iar pentru Ponta şi PSD distrugerea României intră la "orice preţ". Ponta, să ştii că noi nu avem preţ şi ne vom apăra ţara şi democraţia până la capăt!", a subliniat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne