Macovei vrea ca "dottore" Ponta să returneze banii primiţi ilegal de la stat

Victor Ponta ar trebui să restituie statului sporul la salariu încasat în baza titlului de doctor obţinu prin furt intelectual, consideră Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Rămas fără titlul de doctor după ce s-a dovedit că a plagiat, fostul premier Victor Ponta ar putea rămâne şi fără dreptul de a profesa avocatură, dacă se va da curs cererii europarlmentarului Monica Macovei care a solicitat Baroului Bucureşti să îl excludă din avocatură pe Ponta. Mai mult, Macovei consideră că Victor Ponta ar trebui să returneze statului banii pe care i-a primit în plus ca doctor.

"În România, cei care au titlu de doctor primesc 15% spor la salariu. Ponta ar trebui să restituie aceşti bani. De exemplu, cât a fost la Guvern, cât a fost în Parlament a primit acest spor de 15% la salariu. Dar primul pas este cel cu Baroul Bucureşti, pentru că este moral, e logic, e simplu: Baroul trebuie să îl excludă, pentru că a intrat fără concurs, tocmai pentru că era doctor în drept. Nu mai e doctor în drept: afară! Este o parte din declaraţia pe care am avut-o la Pro TV.", scrie Macovei pe contul său de socializare.

Potrivit stirileprotv.ro, conducerea Baroului Avocaţilor Bucureşti a declarat că sesizarea făcută de Macovei va fi luată în discuţie în data de 23 august.

Reamintim că pe 1 august a.c. ministrul Educaţiei i-a retras lui Victor Ponta titlul de doctor în drept după ce s-a stabilit instituţional că fostul premier l-a obţinut prin furt intelectual.