Maia Sandu cheamă cetăţenii la protest: Duminică în PMAN să le spunem hoţilor că vremea lor a trecut

Maia Sandu (maiasandu2020.md)
Maria Maevschi
04.12.2020

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, cheamă, din nou, cetăţenii în stradă. Astfel, moldovenii sunt aşteptaţi duminică, începând cu ora 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) să le spună parlamentarilor care guvernează ţara, ce cred despre ei, dar mai exact „să le spunem hoţilor că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos, ei pot pleca doar ruşinos”.
„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o dovadă în plus că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituţia, nici legea şi, mai ales, nu respectă poporul. Ei nu respectă alegerea poporului.

Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos. Duminică, la ora 11:00, ieşim cu toţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale să le spunem ce crede poporul”, a declarat liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, politiciana a ţinut să puncteze că alianţa dintre deputaţii socialişti şi cei de la Partidul Şor a votat joi, în decurs de doar câteva minute, în două lecturi, la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv legea bugetului, proiecte neconsultate, proiecte care conţin scheme peste scheme din contul cetăţenilor.

„Igor Dodon şi socialiştii nu au înţeles nimic din recentele alegeri prezidenţiale. Ei se fac să nu audă dorinţa simplă şi elementară a oamenilor acestei ţări, dorinţa de a nu fi furaţi. Oamenii nu cer imposibilul. Ei cer un lucru elementar – să nu mai fie furaţi. Socialiştii şi deputaţii lui Şor au votat astăzi ca nişte mitraliere, la comandă, lege după lege, pentru a-şi asigura continuitatea hoţiei în pofida votului cetăţenilor”, a mai adăugat Sandu.

De asemenea, a specificat preşedintele ales, această tentativă de uzurpare a puterii va putea fi oprită doar prin unitatea cetăţenilor. Acest Parlament trebuie să plece, precum şi acest Guvern, întrucât din cauza lor Moldova este pe marginea prăpastiei.

„Oamenii cer un Parlament care să-i reprezinte şi care să ia decizii în interesul cetăţenilor. Oamenii cer anticipate. Oamenii cer un Guvern care îi ajută, nu un Guvern care vine cu un buget plin de scheme. Noi vom face ce ne cer oamenii. Oamenii au spus că vor un preşedinte care să lupte cu hoţii, mai ales cu cei din Parlament.

SIS-ul nu este bagajul de mână al lui Dodon. SIS-ul este instituţia care îi oferă preşedintelui posibilitatea să-şi îndeplinească mandatul. Iar mandatul meu este împotriva corupţiei. Nu le vom permite să şteargă toate urmele, să-şi ascundă toate dosarele. Nu le vom permite hoţilor să anuleze vocea cetăţenilor”, a subliniat Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor