Marilena Rotaru: Instituţionalizarea Casei Regale anulează orice şansă de revenire la Monarhie

Iniţiativa Partidului Social Democrat de a transforma Casa Regală în instituţie publică va închide, de fapt, oportunitatea reinstaurării Monarhiei, susţine Marilena Rotaru.
Liviu Dragnea şi principesa Margareta
Liviu Dragnea şi principesa Margareta (facebook.com/Marilena Rotaru)

Transformarea Casei Regale într-o instituţie publică va anula orice şansă de revenire la monarhie, a opinat vineri, la Realitatea TV, Marilena Rotaru, fostă realizatoare TVR şi fost preşedinte ale Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

Mai mult, proiectul de lege iniţiat de PSD vizând transformarea acestui simbol iubit şi respectat de mulţi români într-o instituţie publică va subordona Casa Regală unui parlament comun, mai susţine cunoscuta monarhistă.

"Instituţionalizarea Case Regale înseamnă supunerea Coroanei pe un loc inferior Casei regale. Mulţi sunt foarte entuziaşti, spun că acesta este primul pas, dar de fapt este ultimul pas, închide orice posibilitate viitoare a Casei Regale. Mă sperie această lege pentru că ea va închide oportunitatea reinstaurării Monarhiei în România. E cineva care vrea să închidă subiectul. Dacă se adoptă acest proiect, se anulează orice şansă de revenire la Monarhie. Eu sunt sigură că se pot găsi soluţii şi după ce Regele nu va mai fi, oferite chiar din interiorul Familiei Regale. Esenţa acestui apel făcut de noi este ca Alteţa sa Regală, Principesa Margareta să accepte misiunea care i-a fost dată prin naştere şi prin voinţa Regelui Mihai, şi anume să fie Regină", a declarat Marilena Rotaru în emisiunea "Jocuri de Putere".

Reamintim că Rotaru este una din zecile de personalităţi culturale din România printre care Doina Cornea, acad. Alexandru Zub şi istoricul Marius Oprea, care au semnat o petiţie împotriva acestui proiect considerat un "dar otrăvit".

Textul petiţiei critică dur PSD, ca principal partid care a susţinut iniţiativa, şi solicită Casei Regale să se ţină departe de acest proiect menit să „anihileze pentru totdeauna Monarhia şi jertfa tuturor celor care şi-au sfârşit zilele pentru Ţară şi Rege”.

„Ne manifestăm deschis îngrijorarea faţă de acţiunea Partidului Social Democrat, moştenitor direct al fostului partid comunist, autorul înlăturării prin teroare şi forţă a Monarhiei din România, de a da o nouă lovitură Coroanei, asimilând-o unei instituţii republicane, este mesajul trimis de zeci de personalităţi, printre care jurnalista Marilena Rotaru, istoricul Marius Oprea şi Doina Cornea, care şi-au manifestat speranţa că, după o adâncă şi dreaptă cumpănire, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, va ţine departe acest dar otrăvit”, se arată în petiţie.

Cu ocazia prezenţei la Realitatea TV, Marilena Rotaru a evocat momentele din relaţia PSD-ului cu Casa Regală.

„Acum când văd acest proiect de lege promovat atât de intens nu pot să nu fac referire la momente la care am asistat în trecut. Încă eram în Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi la un moment dat a apărut o declaraţie politică a unui membru PSD, Ninel Peia, am aplaudat-o atunci pentru respectul pentru istorie al unui om din PSD, trebuia să existe o voce corectă şi din partea asta. Tot în 2013, m-am întâlnit cu Ninel Peia, care mi-a spus că Regele ar putea să-l ia de mână pe principele Nicolae şi că el ne-ar asigura în acest fel că PSD ar face campanie electorală intensă şi vom avea monarhie. La începutul anului 2015, după alegerile prezidenţiale din 2014, colegii mei au insistat să avem o întâlnire cu Ninel Peia. A spus ceva de genul: „Noi, la PSD ne-am făcut calculele şi ştim că 10 ani de acum înainte nu mai putem da un preşedinte în România. Dacă ne daţi baza de date cu toate contactele, eu pot să susţin că le vom face monarhiste pe toate babele care se duc cu autocarul la mânăstiri”. Eu i-am replicat „Nu e mai normal să faceţi un grup parlamentar monarhist?” O facem şi pe asta a spus. Acum fac legătura cu asta şi cu încă ceva: În finalul anului 2013, într-una dintre emisiunile Ora regelui am vorbit atunci despre ilegitimitatea Republicii în România, că ar trebui condamnată în Procesul comunismului. A existat imediat o sancţiune din partea CNA, m-au chemat la TVR1 şi mi-au spus că nu mai pot să fac emisiunea”, a spus Marilena Rotaru la Realitatea TV.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne