Microsoft acuză Google că citeşte e-mailurile utilizatorilor de Gmail în scopuri comerciale

The Chaos Computer Club, Germania. Ingrijorarea reala este vis a vis de grupuri de hackeri mai putin cunoscute
The Chaos Computer Club, Germania. Ingrijorarea reala este vis a vis de grupuri de hackeri mai putin cunoscute (Sean Gallup / Getty Images)

Compania Microsoft a lansat o nouă campanie împotriva gigantului Google pe care îl acuză că citeşte e-mailurile utilizatorilor de Gmail în scopul de a le furniza acestora „reclame bine ţintite”, scrie miercuri Gândul.

Pentru a-şi menţine acuzaţiile Microsoft a prezentat şi un site - keepyouremailprivate.com şi a explicat cum Google se foloseşte de un sistem care scanează e-mailurile utilizatorilor de Gmail pentru a găsi cuvinte-cheie, care determină tipul de publicitate care este relevantă pentru persoana în cauză.

În acelaşi timp, compania Microsoft transmite că e-mailurile utilizatorilor care folosesc platforma sa de e-mail, Outlook.com, nu au astfel de probleme, nefiind citite sau scanate de nimeni.

În apărarea sa, Google a precizat că mailurile utilizatorilor nu sunt de fapt citite, ci este vorba despre un sistem automat care identifică aceste cuvinte-cheie.

„De asemenea, nu livrăm publicitate bazată pe informaţii sensibile, precum sexul, rasa, orientarea sexuală, religia sau categorii financiare sensibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google pentru The Sun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură