Mii de copii din Argeş făcuţi datori la stat de ANAF

sigla ANAF
sigla ANAF (Epoch Times România)

În jur de 11.000 de copii din Argeş s-au trezit "datori la stat". ANAF le-a trimis acestora înştiinţări să achite contribuţiile la asigurările de sănătate, relatează ştiri.tvr.ro.

Fiscul argeşean a considerat că alocaţiile copiilor sunt venituri, aşa că le-a cerut acestora să plătească şi contribuţii la asigurările de sănătate.

Deşi legea spune clar că minorii sunt asiguraţi gratuit în sistemul de sănătate, în Argeş statul a trecut la impozitarea alocaţiilor şi le-a cerut copiilor să dea înapoi, sub formă de contribuţie, 39 din cei 42 de lei pe care îi primesc drept alocaţie.

După ce informaţia a ajuns în presă, reprezentanţii Fiscului au dat vina pentru această problemă pe un program de calculator care i-a scos pe copii datori la stat.

"Deciziile de impunere au fost generate în urma unor rulări ale unor programe emise de Direcţia Generală a Tehnologiei Informaţiei din cadrul ANAF", a declarat Ion Olteanu, din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Argeş.

Potrivit site-ului alba24, citat de Hotnews, şi în judeţul Alba s-au întâlnit cazuri similare.

Contactat de Hotnews, ANAF a transmis că nu a impozitat alocaţiile pentru copii ci dobânda bonificată de bănci pentru alocaţiile neridicate din conturile bancare:

"Conducerea ANAF a transmis către unităţile de administrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificată de bănci, pentru alocaţiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare. Precizăm, încă o dată, că obiectul impunerii nu îl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi", au transmis pentu hotnews, reprezentanţii ANAF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne