Ministrul de Externe al R. Moldova şi reprezentantul OSCE au abordat problematica transnistreană

Sovietul Suprem de la Tiraspol
Sovietul Suprem de la Tiraspol (The Epoch Times Romania)

Vicepremierul R. Moldova Vlad Kulminski şi şeful Biroului politici de reintegrare Alin Gvidiani au avut luni, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană. Thomas Mayr-Harting.

Aceştia au efectuat un schimb de opinii pe un şir de subiecte actuale ce vizează problematica transnistreană, abordările Chişinăului pe marginea acestora, şi au fost accentuate obiectivele prioritare propuse spre implementare şi care sunt reflectate în Programul de activitate al actualului Guvern moldovean.

Totodată, a fost reiterată deschiderea părţii moldoveneşti de a participa la o nouă rundă de negocieri în formatul ,,5 2” cu abordarea temelor din toate cele 3 coşuri de pe agendă şi dezvoltarea unei perspective clare de avansare în procesul de reglementare, precum şi disponibilitatea antrenării într-un dialog interactiv la lucrările unei potenţiale conferinţe bavareze pentru promovarea măsurilor de întărire a încrederii.

S-a remarcat că Republica Moldova mizează şi în continuare pe sprijinul Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE în vederea impulsionării proceselor pe dimensiunea transnistreană şi soluţionării problemelor curente în interesele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe