Mişcări strategice. Americanii vor să înarmeze ţările din Europa Centrală şi de Est

Statele Unire vor trimite armament greu în Europea Centrală şi de Est pentru a răspunde ameninţării Kremlinului.
Soldaţi americani participă la un exerciţiu militar în oraşul Vilseck din Bavaria, Germania, aprilie 2015.
Soldaţi americani participă la un exerciţiu militar în oraşul Vilseck din Bavaria, Germania, aprilie 2015. (Captură Foto)

Preşedintele american Barack Obama intenţionează să crească de patru ori cheltuielile NATO pentru armament greu, vehicule blindate şi echipamente militare în ţările din Europa Centrală şi de Est, o mişcare menită să descurajeze acţiunile de agresiune ale Rusiei în regiune, relatează New York Times, citat de Realitatea.net.

Bugetul SUA pentru cheltuielile militare în Europa va ajunge, în 2017, la 3,4 miliarde de dolari, de patru ori mai mult decât bugetul actual de 789 de milioane de dolari.

Mişcarea urmăreşte ca forţele NATO din Europa, şi mai ales cele din Estul Europei - statele baltice, Ungaria şi România - să poată fi capabile să facă faţă provocărilor din regiune.

Deşi activitatea militară a Rusiei s-a mai liniştit în estul Ucrainei, în ultimele luni, Kremlinul continuă să menţină o prezenţă militară substanţială în zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne