Moartea tragică a tinerelor în incendiul de la Constanţa, anchetată de Parchetul General

Incendiu la restaurantul Beirut
Incendiu la restaurantul Beirut (Captură Youtube)
Flori Mladin
07.04.2014

Material video pe pagina originală a articolului pe Epoch Times România.

Parchetul General al României va ancheta persoanele vinovate în cazul incendiului devastator care a izbucnit sâmbătă seară în localul libanez Beirut din centrul Constanţei, unde au murit 3 tinere şi alte patru persoane au fost internate în spital.

Cele trei fete decedate sunt Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, şi Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti. Din cele patru persoane care au fost duse la Spitalul din Constanţa, o tânără care a avut arsuri grave a fost trimisă la Spitalul de arşi din Bucureşti.

Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă seară, după ora 22,30, în localul libanez Beirut de pe Bulevardul Tomis. Flăcările s-au extins rapid în toată clădirea, în care la etaj funcţionează şi cazinoul Legendary Pub, iar la mansardă, un club de rock. În toate cele trei localuri erau mulţi clienţi, cei mai mulţi dintre ei reuşind să se salveze.

Moartea brutală a celor trei fete este încă învăluită în mister. Martori de la faţa locului susţin că fetele ar fi putut fi salvate, că aproape 20 de minute de la izbucnirea focului scara de lemn din interiorul restaurantului era încă întreagă, însă nimeni nu a mers după ele să le scoată de acolo, cu toate că fetele au strigat după ajutor. Mai mult decât atât, patronul susţinea că toţi angajaţii localurilor au ieşit afară, referindu-se la bucătari, ospătari, personal de curăţenie. Dar de fete nu şi-au adus aminte pentru a le scoate de acolo.

Martorii au spus că focul ar fi izbucnit în partea de sus a imobilului, astfel încât imobilul a fost mai întâi inundat de un fum foarte gros, acest lucru determinându-i pe cei din local să iasă cât mai repede afară.

Specialiştii susţin că cele trei fete au murit intoxicate cu monoxid de carbon. Ca dovadă că două din cele trei fete au fost intoxicate, este faptul că nu au avut corpurile arse.

Rudele fetelor decedate solicită să li se facă analize toxicologice, deoarece consideră că este posibil să li se fi pus droguri în băuturi.

Nereguli la restaurant

Din verificările anchetatorilor s-a constatat că dinte cele patru fete care lucrau la restaurant, una avea contract cu societatea, două dintre ele aveau contractele expirate încă de anul trecut, iar cea de-a patra nu a avea niciun contract.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), restaurantul Beirut din Constanţa, a fost verificat cu puţin timp înainte de a se produce tragedia. Pe data de 15 martie 2014, o echipă din Serviciul Securitate şi Sănătate în Muncă a ITM Constanţa a verificat restaurantul, iar la sfârşitul verificărilor a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei pentru deficienţele de organizare a serviciului de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale.

Altă constatare surprinzătoare este din partea ISU Dobrogea, şi anume că restaurantul Beirut nu avea aviz de securitate pentru incendiu. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, ultimul control al pompierilor militari la acest local a avut loc în anul 2010. Ulterior acestei acţiuni, echipele de control au constatat deficienţe şi au fost aplicate sancţiuni.

Proprietarul localului Beirut - George Karam

Restaurantul Beirut funcţionează pe societatea Middle East Parteners SRL şi este administrat de Karam George.

Acesta a mai fost implicat în scandaluri. În anul 2006, prin intermediul societăţii Middle East Trading a fost implicat într-un scandal în care era citat şi numele lui Omar Hayssam, iar în 2012, numele lui George Karam a fost asociat cu un scandal legat de dare de mită pentru un transport de mobilă de lux.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor