Moscova atacă Londra: Familia regală sunt cei care îi cunosc pe adevăraţii nazişti

Ducele de Windsor şi Adolf Hitler.
Ducele de Windsor şi Adolf Hitler. (youtube.)

La trei zile după ce prinţul Charles al Marii Britanii l-a comparat pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler, mass media Kremlinului a lansat un atac îndelungat la adresa familiei regale britanice.

”Şi acum Putin face la fel cum a făcut Hitler” în Polonia, i-a spus, marţi, prinţul Charles unei victime din Polonia, care şi-a pierdut familia în Holocaust.

Replica pretendentului la tronul britanic a generat o reacţie dură a Moscovei, care a lansat un atac îndelungat la adresa familiei regale britanice direct pe postul de televiziune afiliat Kremlin-ului.

Într-un amplu material prezentat de Russia Today, membrii familiei Windsor, strămoşii lui Charles, sunt prezentaţi participând la un eveniment alături de liderul nazist Adolf Hitler.

Prezentatoarea emisiunii arată o imagine cu Ducele de Windsor - unchiul lui Charles - în timp ce-l vizitează pe Hitler, aceasta adăugând apoi că soţia ducelui îşi ”petrecea timpul cu Hitler”.

Charles este considerat de britanici un ”excentric”, care vorbeşte cu pomii şi care i-a catalogat pe liderii chinezi drept ”nişte figuri de ceară bătrâne şi teribile”, a notat ziarul rus Komsomolets.

Totuşi, antipatiile dintre Rusia şi Marea Britanie au rădăcini îşi trag rădăcina în istoria Rusiei, arată Daily Mail.

Prinţesa britanică Alix de Hesse a fost măritată în 1894 cu ţarul Nicolai Romanov iar sora acesteia, Elizabeth, s-a căsătorit cu fratele ţarului, Ducele Serghei. Atât Alix cât şi Elizabeth, împreună cu regalitatea rusă, au fost asasinaţi de către bolşevicii care au ruinat Rusia în 1905.

În 1912, bolşevicii au fondat Partidul Comunist, au efectuat o serie de epurări şi crime în masă, iar apoi au fondat Republica Sovietică Socialistă Rusă, pe baza căruia s-a fondat Uniunea Sovietică în 1922.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe