Mutilarea Codului Penal. Procurorul General atacă în instanţă ordonanţa Dragnea/Grindeanu

Augustin Lazăr a anunţat, în cursul acestei dimineţi, că va ataca în instanţă ordonanţa prin care Guvernul a modificat Codul Penal de o manieră care va face ca infractorii "să le râdă în nas" procurorilor.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)

Parchetul General va ataca vineri, în instanţă, ordonanţa privind modificarea codurilor penale, a anunţat procurorul general, Augustin Lazăr.

"În cursul zilei de astăzi vom ataca la instanţă ordonanţa de urgenţă", a declarat Lazăr, citat de Hotnews, înainte de a intra la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Reamintim că Lazăr a criticat în repetate rânduri ordonanţa adoptată de Guvernul Grindeanu. Nu mai demult de ieri, procurorul general atrăgea atenţia că, dacă OUG-ul intră în vigoare, infractorii or să ajungă să le râdă în nas procurorilor.

Lazăr nu este singurul magistrat nemulţumit de modul cum PSD/ALDE au înţeles să modifice Codul penal. Şi Consiliul Superior al Magistraturii a reacţionat, atacând ordonanţa la CCR iar un procuror DNA a cerut joi Tribunalului Militar Bucureşti sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu ordonanţa de modificare a Codurilor penale.

De asemenea, se pare că în urma presiunii publice şi a discuţiilor cu Iohannis, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va ataca şi el vineri la CCR ordonanţa la care premierul anunţa joi că nu va renunţa.