Nicuşor Dan: Alegerile parlamentare, decisive şi din punctul de vedere al politicii externe

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Influenţa Moscovei este tot mai puternică în estul Europei, astfel că alegerile parlamentare din 11 decembrie prezintă o mare importanţă şi din punctul de vedere al politicii externe, a opinat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"În plan extern vedem o influenţă tot mai puternică a Moscovei în regiune. Aţi pomenit Moldova, Bulgaria, mai avem Serbia, Ungaria. Singura noastră şansă, evident, este să menţinem atât parteneriatul european, cât şi cel euroatlantic, trebuie să ne asumăm obligaţiile pe care ni le-am luat, inclusiv cei 2% din PIB pentru Armată", a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, după cum se poziţionează partidele politice, alegerea din 11 decembrie cred că e destul de limpede: între nişte partide care, cu toate defectele lor, de care suntem conştienţi şi nu le băgăm sub preş, au o orientare puternică occidentală şi nişte partide care au o simpatie, o apropiere orientală.

"Consider că 11 decembrie este o alegere între statul de drept şi care intră cu capul sus în Europa şi o guvernare care a atacat, prin partidele care au susţinut-o, statul de drept, care poate să aibă riscul de a avea un prim-ministru condamnat penal, care să fie ocolit de cancelariile occidentale. Deci şi din punctul de vedere al politicii externe, alegerile din 11 decembrie sunt decisive", a subliniat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne