Nicuşor Dan: Demisionez pentru a nu fi în conflict de interese

După aproape 9 ani de luptă împotriva abuzurilor din urbanism, Nicuşor Dan pleacă de la şefia ONG-ului Salvaţi Bucureştiul pentru a-şi continua lupta împotriva sistemului din... interiorul lui.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nicuşor Dan a anunţat, joi, în ziua în care va depune jurământul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti că va demisiona din fruntea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, pentru a nu fi în conflict de interese.

"Începând de astăzi voi fi consilier general. Astăzi, după opt ani şi jumătate, demisionez din Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, pentru a nu fi în conflict de interese.

Opt ani şi jumătate nu e puţin. Aveam proiecte matematice, aveam planuri cu familia, cu prietenii, aveam cărţi de citit. Toate lăsate în aşteptare. Nu stiu dacă voi ierta, dar sigur nu-i voi uita pe ticăloşii care m-au obligat să-mi neglijez proiectele.

Pe de altă parte, am cunoscut sute de oameni deosebiţi cu care am împărtăşit cauze. A fost o fericire şi o onoare să fim colegi. Uniunea Salvaţi România e cauza cea mai importantă acum. Putem împreună să schimbăm România.", a comunicat, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Reamintim că Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, înfiinţată şi condusă de Nicuşor Dan, este una dintre cele mai cunoscute ONG-uri implicate în protecţia patrimoniului şi a spaţiilor verzi şi a luptat activ împotriva urbanismului derogatoriu, a construcţiilor ileagale, deschizând şi câştigând numeroase procese împotriva rechinilor imobiliari precum şi a autorităţilor ce au emis avize care nu au fost conforme cu legea.

De altfel, motivul pentru care Nicuşor Dan susţine că a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei pe care a pierdut-o în favoarea Gabrielei Firea a fost pentru a reforma din temelii o administraţie care s-a dovedit coruptă, lupta în instanţă cu autorităţile nefiind, pe termen lung, o soluţie pentru problemele organice ale Capitalei.

"Administraţia publică actuală este o ruşine!" acuza în mai Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinându-şi opiniile cu un vraf impresionat de dosare (circa 1/4 metri cubi) în care Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, de la care Dan pleacă astăzi, a apărut în instanţă pentru a opri construcţii pe spaţii verzi, demolări ale unor imobile de patrimoniu sau alte proiecte nocive pentru Bucureşti.

Cele circa un sfert de metru cub de dosare reprezintă doar o zecime din numărul celor în care ONG-ul lui Nicuşor Dan a încercat să repare în instanţă ce au greşit, cu intenţie sau fără, administraţiile locale din Bucureşti.

"Ce vrem să facem este să continuăm această luptă de 10 ani, la un nivel mai înalt, la nivelul de decizie din administraţie publică, vrem să fim cei care dăm direcţia de dezvoltare a oraşului", a adăguat Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne