Nicuşor Dan: "Dragnea îşi urmează planul de a menţine în viaţă OUG 13. Nu renunţaţi, rezistaţi!"

Parlamentarii majorităţii acţionează, ca după ceas, la ordinul lui Dragnea pentru a repune în vigoare OUG 13, scrie Nicuşor Dan, cerându-le cetăţenilor să reziste, căci deşi USR luptă în Parlament pentru a zădărnici planurile lui Dragnea tot protestele rămân cel mai eficient mijloc de presiune.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

OUG 14, de abrogare a infamei OUG 13, prin care PSD/ALDE au încercat să mutileze Codul Penal, este o înşelătorie bine ticluită cu două scopuri, susţine, pe Facebook, liderul USR, Nicuşor Dan.

Astfel, în opinia lui Dan, OUG 14 a fost adoptată pentru a preveni ieşirea unui milion de oameni în stradă, aşa cum se anunţa duminică, în ziua adoptării ei.

"Un milion de protestatari ar fi dus, poate, la demisia guvernului Grindeanu", consideră liderul USR.

În al doilea rând, OUG 14 "a fost concepută în aşa fel încât să cadă la Curtea Constituţională". Câteva dintre riscurile de neconstituţionalitate le-a eliminat USR prin două amendamente votate marţi de Senat. Dar cele care ţin de modul în care a fost adoptată de Guvern, cu încălcarea unor legi, nu pot fi corectate, susţine liderul USR.

Nicuşor Dan mai precizează că ceea ce vedem zilele acestea este o mobilizare a majorităţii parlamentare care încearcă să grăbească adoptarea OUG 14, posibil neconstituţională, şi să tergiverseze respingerea OUG 13. În cazul în care OUG 14 va fi declarată neconstituţională, OUG 13 va reintra în vigoare, dacă Parlamentul nu o respinge urgent.

"Am cerut luni introducerea pe ordinea de zi a OUG 13. Soldatul lui Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, a refuzat spunând că se doreşte demararea unei dezbateri cu toate instituţiile publice pe tema acestei ordonanţe care a fost abrogate!", reaminteşte Dan.

Nu în ultimul rând, liderul USR avertizează că "parlamentarii majorităţii acţionează, ca după ceas, la ordinul principalului beneficiar al OUG 13."

Dragnea se grăbeşte, spune Nicuşor Dan, arătând că lupta pentru oprirea OUG 13 trebuie să continue.

"Deocamdată luptăm în Parlament pentru a zădărnici planul lui Dragnea. Dar protestul rămâne cel mai eficient mijloc de presiune împotriva acestei majorităţii penale. Nu renunţaţi, rezistaţi!", scrie Dan, adresându-se cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne