Nicuşor Dan: Ponta a reuşit performanţa să-l implice pe Tony Blair într-un dosar de corupţie

Fostul premier Victor Ponta a reuşit performanţa să-l implice pe Tony Blair într-un dosar de corupţie, dovadă că PSD corupe tot ceea ce atinge, a reacţionat Nicuşor Dan la cel mai recent dosar de corupţie instrumentat de procurorii DNA.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Noul dosar în care este cercetat fostul premier PSD Victor Ponta demonstrează cu probe ceea ce ştiam toţi, că locurile în Parlament sunt practic vândute de vechile partide pe bani sau servicii, a declarat marţi, pe contul său de Facebook, liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"Ponta a vrut să se afişeze cu Tony Blair pentru a crea alegătorilor percepţia că e un fel de Blair. Şi l-a recompensat pe omul de afaceri [Sebastian Ghiţă - n.r.] care a plătit vizita fostului premier britanic cu un loc în Parlament.

Această practică prin care locurile în Parlament sunt tranzacţionate de vechii politicieni şi care, până azi, a rămas nesancţionată, a dus la scăderea calităţii Parlamentului şi la creşterea neîncrederii cetăţenilor într-o instituţie fundamentală pentru democraţie. Dar vechii politicieni nu au responsabilitatea consecinţelor faptelor lor asupra societăţii. Piară lumea, puterea lor e mai importantă!", a precizat Nicuşor Dan.

Politicianul dă asigurări că patidul său - USR - va propune alegătorilor oameni care corespund criteriilor severe de integritate şi care au în spate o carieră profesională.

"Cum să faci politică în interesul public dacă nu ai o profesie pe care să fi făcut-o cu dedicare şi competenţă? Ceea ce este remarcabil în acest caz deschis de DNA este faptul că Victor Ponta a reuşit performanţa să-l implice pe Tony Blair într-un dosar de corupţie. PSD corupe tot ceea ce atinge", a concluzionat Nicuşor Dan.

Reacţia liderului USR vine în contextul în care, în cursul zilei de marţi, fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în noul dosar "Tony Blair, acuzat fiind de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.