Nicuşor Dan: Un premier condamnat penal ar duce la o izolare a României

USR va face opoziţie în favoarea cetăţenilor, va discuta pe orice proiect util pentru ei, dar va sancţiona ferm orice act de corupţie şi de abuz al viitoarei majorităţi parlamentare, le-a transmis liderul USR Nicuşor Dan românilor.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Numirea de către preşedintele Klaus Iohannis a unui prim-ministru condamnat penal - cum este cazul şefului PSD Liviu Dragnea - va izola România, a avertizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul USR Nicuşor Dan.

"Preşedintele Iohannis a spus că nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal. Este şi punctul nostru de vedere. Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii noştri occidentali... (...) Noi pe chestiuni pozitive, care să îmbunătăţească viaţa românilor, vom discuta, vom colabora în mod pozitiv cu viitorul Guvern, cu viitoarea majoritate", a declarat Nicuşor Dan.

Dacă însă acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept, aşa cum de exemplu legea amnistiei penale şi fiscale a fost vehiculată în campania electorală, liderul USR a subliniat că partidul său se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are.

"Avem fiecare dintre noi o istorie a luptei împotriva ilegalităţilor, a abuzurilor administraţiei şi a jafului din banii publici. Avem acum mai multă putere şi mai multe resurse pentru a o face. Armele noastre sunt opinia publică şi justiţia", a subliniat Nicuşor Dan.

Pe scurt, mesajul USR pentru cetăţeni după alegeri este: "Vom face opoziţie, vom face opoziţie în favoarea cetăţenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenţi la orice act de corupţie, de abuz, şi vom fi partenerul cetăţeanului în relaţia cu autorităţile."