Nicuşor Dan: "Vom face opoziţie în favoarea cetăţenilor, vom fi intransigenţi la corupţie şi abuz"

Lider al celui de-al treilea partid ca număr de voturi obţinute la parlamentare, Nicuşor Dan promite toleranţă zero la corupţie şi abuzuri şi un parteneriat cu cetăţeanul.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România se va opune vehement, prin toate mijloacele pe care le are, instaurării unei domnii a bunului plac după votul de duminică şi atacurilor asupra statului de drept, a declarat luni, Nicuşor Dan, la sediul partidului, anunţând că formaţiunea sa va face opoziţie în favoarea cetăţeanului.

"Aşa cum se întâmplă la Bucureşti deja, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept. Legea amnistiei penale şi fiscale a fost vehiculată în campania electorală. USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are. Armele noastre sunt opinia publică şi justiţia, ca un exemplu: săptămâna trecută USB încă a câştigat litigiul cu primarul Negoiţă prin care îl obligă să pună la dispoziţia noastră toate contractele şi autorizaţiile prin care a defrişat ilegal spaţii verzi. Mesajul nostru este: vom face opoziţie în favoarea cetăţenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenţi la orice act de corupţie, de abuz şi vom fi partenerul cetăţeanului", a declarat Dan, citat de Hotnews.

Întrebat dacă (încă) premierul Cioloş va intra în USR, Nicuşor Dan a reiterat că acesta are uşa deschisă, dacă se decide să facă politica de partid.

"Alegerea diferitelor funcţii de conducere se face la congres. Dacă intră în USR, va fi o figură importantă!" a adăugat Nicuşor Dan, precizând că formaţiunea sa va face un congres în urma căruia conducerea formală a USR-ului va deveni biroul naţional al USR.