Nicuşor Dan: Vom avea un cuvânt de spus asupra componenţei Guvernului. Nu veţi găsi persoane controversate

Uniunea Salvaţi România va avea un cuvânt de spus asupra componenţei unui viitor Guvern Cioloş 2, iar asta înseamnă o garanţie în plus că nu vor apare persoane controversate la Palatul Victoria, a dat asigurări liderul USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deşi Uniunea Salvaţi România nu va propune nici un ministru în viitorul posibil Guvern Cioloş 2, va avea totuşi un cuvânt de spus asupra componenţei Cabinetului, a declarat, la RFI, preşedintele USR, Nicuşor Dan, candidat la Camera Deputaţilor.

"Nu vom semna nici un fel de acord cu PNL-ul, cum nu vom semna cu nici un alt partid. Vom negocia atât programul de guvernare, cât şi componenţa Guvernului pe care eventual îl vom susţine cu premierul desemnat, asta înseamnă că vom negocia includerea elementelor din programul nostru în programul de guvernare, cu termene şi vom avea un cuvânt de spus asupra miniştrilor care vor face parte din Guvern, miniştri propuşi în mod legitim de alte partide care susţin acelaşi prim-ministru", a precizat Nicuşor Dan.

USR nu va propune niciun ministru în viitorul Executiv, dar dacă premierul Dacian Cioloş va alege oameni din acest partid, atunci cu atât mai bine.

"Noi nu vom propune miniştri. Pe locurile care procentual ni s-ar cuveni o să-l lăsăm pe prim-ministru să-i aleagă pe cei mai buni oameni pe care-i consideră, fie de la noi, fie din societate, însă contrabalansând faptul că noi nu vom propune, nu vom solicita posturi de miniştri, vrem să avem un cuvânt de spus asupra componenţei Guvernului şi nu veţi găsi în mod sigur, dacă noi vom susţine acest Guvern, nu veţi găsi persoane care să aibă orice fel de controversă asupra lor", a punctat Nicuşor Dan.