Noile declaraţii ale "locotenent-colonelului" Turcescu: Mă simt de parcă aş fi dat jos un rucsac greu...

Robert Turcescu
Robert Turcescu (Epoch Times România)

După ce a declanşat un scandal de proporţii dezvăluindu-şi identitatea de locotenent-colonel al Direcţiei de Informaţii a Armatei, jurnalistul Robert Turcescu a acordat un interviu postului România TV în cadrul căruia a mărturisit că se simte foarte fericit că a scăpat de această povară, explicaţii suplimentare urmând să fie oferite doar în faţa unui judecător, sub jurământ.

În urmă cu trei zile, Robert Turcescu venea cu o dezvăluire bombă. Însă nu genul cu care ne-a obişnuit, ci una chiar despre el însuşi, cum că ar fi agent sub acoperire al serviciilor de informaţii ale Armatei.

Jurnalistul a explicat că zilele acestea nu s-a ascuns de nimeni, doar că la uşa lui nu a bătut nicio autoritate a statului, ci doar prietenii săi. "Nu fug de nimic, m-aţi găsit acasă, am stat de vorba, nu vreau să comentez. Nu vreau să mă justific în faţa opiniei publice (...). Nu-mi doresc decât judecători drepţi. Mă simt de parcă aş fi dat jos un rucsac greu. Nu am nimic de ascuns", şi-a început Turcescu discursul.

Redăm o parte din dialogul purtat de reportul RTV cu Robert Turcescu, citat de reportervirtual.ro:

Turcescu: Îmi doresc judecători drepţi. Nu vreau să intru în niciun fel de dezbatere, nu sunt la un talkshow, îmi dau seama cât de mare este curiozitatea ta şi a multor altora. În această speţă, tot ce am avut de spus am spus pentru opinia publică, tot ce am avut de arătat am arătat pentru opinia publică.

Reporter: Nu ai spus niciodată cu subiect şi predicat sunt ofiţer acoperit….

Turcescu: Eu vreau să existe o judecată în legătură cu acest lucru.

Reporter: Cum vezi reacţia celor de la Parchetul General care întârzie să ia o decizie?

Turcescu: Sunt evoluţii fireşti, într-un stat firesc. Este decizia lor. Eu sunt aici. M-aţi găsit voi. Dacă mâine vine cineva şi mă invită undeva, vreo autoritate a statului, mă duc. N-am niciun fel de… Atât îmi doresc. Dacă există o judecată sau dacă va exista îmi doresc judecători drepţi. Mă simt ca şi când aş fi dat jos un rucsac din spinare. Nu mi-e frică de ceea ce se va întâmpla. Sunt un om care a făcut acest… a spus partea lui poate de adevăr. N-am nimic de ascuns.

Reporter: Te-au căutat Armata, MApN, Parchetul…

Turcescu: La uşa mea au bătut prietenii.

Reporter: Din partea breslei nu ai avut parte de susţinere, cel puţin pe bloguri…

Turcescu: Eu nu m-au uitat deloc ce s-a întâmplat în momentul de faţă. E dreptul lor să-mi reproşeze orice, e dreptul lor să spună absolut orice pentru că este judecata lor. Eu le respect în acest moment judecata. Şi celor care sunt pro, şi a celor care sunt contra. Nu-i pot învinui pe niciunii.

Reporter: Documentele prezentate pot fi uşor desfiinţate… Ce este cu acele documente? Sunt reale?

Turcescu: Ceea ce deţin şi ceea ce am pus pe blogul meu sunt lucrurile pe care le deţin. Dacă cineva vrea să le vadă în original, dintre cei care au dreptul să vadă acest lucru, chemându-mă în faţa unui judecător, voi face acest lucru. Restul… Să spun eu că sunt într-un fel sau altul? Nu are niciun fel de importanţă în momentul de faţă ce spun eu în faţa opiniei publice sau în faţa altora. Ceea ce spun în faţa unui judecător sub jurământ este cu totul şi cu totul altă situaţie. Că sunt, că nu sunt… Explicaţiile pe care trebuie să le dau în această chestiune le voi da în faţa unui judecător în măsura în care se va întâmpla acest lucru. Restul… Rucsacul cu pietre l-am dat jos din cârcă.

Reporter: Dezbaterile prezidenţiale… A fost favorizat vreunul dintre candidaţi? Şi în speţă Traian Băsescu?

Turcescu: Judecaţi voi orice fel de situaţie de genul acesta. Aţi văzut. Există înregistrările, revedeţi-le. Judecaţi voi dacă am favorizat pe cineva în momentul respectiv, dacă n-am favorizat pe cineva. Faceţi o judecată dreaptă şi dacă voi consideraţi că am favorizat pe cineva spuneţi da, l-a favorizat pe x sau y. Dacă, din contră, z sau ţ au fost favorizaţi, faceţi această judecată. Dacă ajungeţi la o concluzie, eu nu vă voi blama dacă a fost pro sau contra.