O insulă ciudată şi periculoasă a apărut în apropierea Triunghiului Bermudelor

Este numită Shelley Island şi din cauza mareelor puternice şi a rechinilor este dificil de ajuns la ea înot.
Insula Shelley Island, Carolina de Nord (SUA)
Insula Shelley Island, Carolina de Nord (SUA)

Există mii de pagini scrise despre certitudinile, legendele, miturile şi misterele legate de Triunghiul Bermudelor. Cu mai puţin de un an în urmă University of the Arctic din Norvegia vorbea despre nişte cratere gigantice ca fiind cheia pentru descifrarea enigmei sale. Dar acum, cea mai interesantă parte din Oceanul Atlantic este din nou în lumina reflectoarelor, deoarece în dreptul coastei Carolinei de Nord tocmai a apărut o mică insulă ciudată dar periculoasă, numită Shelley Island.

Blogul Sputnik News dezvăluie acest loc fascinant, situat la câţiva metri de Cape Hatteras pe coasta de est a Statelor Unite. Cu toate că dimensiunea sa depinde de starea mării, măsoară aproximativ un kilometru şi jumătate în lungime şi are o formă de semilună. Insula îşi datorează numele cantităţii mari de scoici colorate - 'shells' în limba engleză - prezente pe suprafaţa sa. A fost reperată pentru prima dată în luna aprilie 2017 în acel moment fiind foarte mică, dar popularitatea sa a crescut foarte mult după ce au fost publicate mai multe fotografii aeriene ale zonei.

Desigur, expunerea Shelley Island în reţelele de socializare a dus la un fenomen: mulţi turişti şi curioşi sunt interesaţi să o viziteze. O excursie exotică descurajată cu înverşunare de către autorităţile locale, care au lansat rapid o avertizare asupra pericolelor de pe insulă. Pe de o parte este vorba de instabilitatea mării, cu curenţi puternici şi schimbători. Un alt motiv îngijorător este că în jurul insulei au fost reperaţi rechini şi pisici de mare mari, deci nu este recomandabil să se ajungă înot pe insulă, chiar dacă apele sunt aparent calme.

De fapt, nu este încă foarte clar dacă Shelley va „creşte” şi se va uni cu Capul Hatteras sau va dispare într-un timp scurt.

Aşa cum a explicat Dave Hallac, supraveghetorul de la National Seashore în Capul Hatteras, apariţia acestor formaţiuni este un fenomen relativ comun, dar nu şi cu dimensiuni similare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură