O pisică ghidează persoane pierdute în munţii japonezi (video)

O pisică sau un înger păzitor? Felina cu inimă generoasă se dovedeşte a fi mai utilă decât sistemul de navigaţie GPS.
Pisica
Pisica (Print screen YouTube)

Două persoane s-au pierdut cu maşina, noaptea, într-o zonă îndepărtată pe un munte din Japonia. Dintr-o dată în cale le-a apărut o pisică care i-a călăuzit, literalmente, pe calea cea bună, ca şi cum ar fi fost un înger păzitor. S-a constatat că o felină cu inima nobilă a fost mult mai utilă decât ecranul negru al sistemului de navigaţie al maşinii.

(Print screen YouTube)

Cei pasionaţi de pisici au o mulţime de motive să le iubească. Atunci când nu dorm, în cea mai mare parte ele sunt drăguţe, distractive sau pur şi simplu îşi etalează eleganţa, de aceea nu este surprinzător faptul că multe persoane le îndrăgesc.

În general, este destul de neobişnuit să vezi o pisică care face ceva util (în afară de a aduce în casă vreun animal mort!), dar există excepţii. Şi exact o excepţie este pisica pe care a întâlnit-o recent utilizatorul Twitter @ zc31s_Monster în plimbarea sa nocturnă cu maşină prin munţii japonezi.

Utilizatorul Twitter @ zc31s_Monster şi prietenul său au decis să facă o plimbare pe un drum de munte, dar acest drum secundar nu era semnalat în sistemul GPS al maşinii şi, prin urmare, GPS-ul a devenit inutil, după cum se poate vedea în clipul video de mai sus.

Persoane cinice ar putea crede că pisica doar vrea să fugă, însă ritmul controlat cu care se deplasează de-a lungul întregului traseu şi opririle frecvente pentru a-i aşteapta pe pasagerii maşinii sunt semnale clare că intenţia sa este să-i ghideze, pe @ zc31s_Monster şi însoţitorul său, pe drumul cel bun, spre civilizaţie.

(Print screen YouTube)

În afară de aceste semnale se remarcă faptul că pisica nu intenţionează să plece în pădure, dimpotrivă, se opreşte de două ori pe marginea drumului înainte de a continua să meargă.

(Print screen YouTube)

Potrivit însoţitorului @ zc31s_Monster, când s-a oprit pisica, parcă vroia să le spună: „Oh, mă gândeam că de acum înainte puteţi merge singuri, dar dacă aveţi nevoie de mine, vă voi arăta restul drumului“.

Sursă: Twitter @ zc31s_Monster