Obama este „detaşat şi incompetent”, parcă n-ar conduce Casa Albă, spun democraţii

Barack Obama, 4 noiembrie 2013
Barack Obama, 4 noiembrie 2013 (SAUL LOEB / AFP / Getty Images)
P. P.
26.05.2014

Democraţii de la Washington l-au criticat dur, în spatele uşilor închise, pe preşedintele american, Barack Obama, precizând că este „incompetent” şi nu vrea să „preia comanda”, a anunţat, duminică, John King din partea CNN.

Tonul folosit de democraţi în spatele uşilor închise cu privire la preşedintele Obama şi administraţia sa se înrăutăţeşte. În ultima perioadă, liderul american este criticat dur din cauza politicii sale eşuate în cazul departamentului pentru Afacerile Veteranilor.

„Din ce în ce mai mulţi democraţi importanţi care vor participa la alegerile din 2014 îi cer preşedintelui să prindă curaj, şi să-şi concedieze secretarul Afacerilor Veteranilor. Ce spun în privat tot mai mulţi democraţi este tot mai grav, numindu-i pe preşedinte şi echipa acestuia detaşaţi, paralizaţi şi incompetenţi”, a anunţat King.

Pe lângă criticile dure lansate de democraţi, administraţia condusă de Obama este criticată la fel de dur şi de republicani.

Analistul politic american Maggie Haberman spune că democraţii văd, în urma acţiunilor lui Obama, un „preşedinte care nu vrea să preia comanda, nu vrea să acţioneze rapid – ridicând problema competenţei”.

Mai mult, unii analişti politici cât şi democraţii de la Washington susţin că actuala administraţie de la Casa Albă nu este cu adevărat în putere, indicând că ar putea fi condusă din exterior.

„Unii democraţi, care cred în guvern, spun că această Casă Albă nu pare să aibă mâna pe manetă”, a adăugat Haberman.

Citând mai multe greşeli consecutive comise recent de Obama, Haberman a declarat că „toate acestea indică spre cineva care nu pare deloc să fie implicat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor