ODIP: „Primăvara se numără românii” – campanie de promovare a Unirii Basarabiei cu România

Pentru a nu permite forţelor pro-ruse de la Chişinău să manipuleze minorităţile etnice din Moldova, tinerii unionişti vor organiza acţiuni de informare cu privire la valorile naţionale româneşti şi Unirea Basarabiei cu România.
Tinerii unionişti din Asociaţia „Onoare Demnitate şi Patrie”, la Chişinău
Tinerii unionişti din Asociaţia „Onoare Demnitate şi Patrie”, la Chişinău (Epoch Times România)

Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că lansează cea mai amplă campanie de informare de la independenţa Republicii Moldova. Astfel, tinerii unionişti au afirmat că la 17 februarie 2016 au lansat portalul de ştiri LiberTV.md, iar la 27 martie, publicaţia periodică „Ziarul Românesc Liber”, prin intermediul căruia „dorim să aducem informaţii corecte, veridice populaţiei, pentru a contribui la apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului”.

Totodată, membrii Asociaţiei ODIP au dat start unei campanii de recrutare a tinerilor, cu genericul „Primăvara se numără românii” având drept scop promovarea valorilor naţionale româneşti şi a Unirii Basarabiei cu România.

Protestul organizat de formaţiunea socialistă în frunte cu Igor Dodon la Comrat, ca răspuns al evenimentelor unioniste petrecute la Chişinău la 25-27 martie, este privit de tinerii din ODIP ca o acutizare a forţelor de opoziţie împotriva ideologiei române şi naţionale.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei ODIP, Vlad Bileţchi, Dodon nu întâmplător a ales să organizeze prima acţiune de protest împotriva unioniştilor în Găgăuzia.

„Reglementările acestei autonomii prevăd că aceasta poate ieşi din componenţa Republicii Moldova în cazul în care se va schimba statutul de neutralitate sau independenţă a RM, cu alte cuvinte, dacă se va uni România”, a declarat Vlad Bileţchi.

Tânărul consideră că statutul de autonomie pe care şi l-a atribuit Găgăuzia „contravine Constituţiei RM care spune că RM este un stat unitar şi indivizibil. În cazul în care Găgăuzia ar părăsi teritoriul RM, Moldova nu ar mai fi un stat unitar şi indivizibil, ci unul compus din mai multe bucăţi. Astfel avem cazul Transnistriei”.

În context, tinerii unionişti şi-au arătat disponibilitatea şi dorinţa de a promova valorile naţionale româneşti, limba română, tricolorul, identitatea naţională şi necesitatea Unirii Basarabiei cu Ţara mamă prin intermediul campaniei de informare „Primăvara se numără românii” pe care intenţionează să o prezinte şi celor din Găgăuzia.

Întrucât, valul de atacuri din partea Moscovei la adresa tuturor organizaţiilor care promovează Unirea celor două maluri ale Prutului a crescut în ultima perioadă, tânăra generaţie de unionişti din Basarabia a mărturisit că vor „merge inclusiv şi în Găgăuzia pentru a nu lăsa acel teritoriu şi oamenii de acolo să fie manipulaţi. Acei lideri care şi-au permis să sfideze o bună parte a populaţiei, ameninţând cu răfuiala fizică, îndemnând la xenofobie şi ură interetnică încearcă să dezbine Găgăuzia de RM şi să creeze o nouă Transnistrie militarizată, lucru probabil nedorit de găgăuzi”.

Astfel, spre final, membrii Asociaţiei „Onoare, Demnitate şi Patrie”, au afirmat că începând cu luna aprilie dau start unei ample campanii de recrutare de tineri care să contribuie la cea mai mare campanie de informare din Chişinău şi nu numai.