Operaţiunea "Referendumul". Lăzăroiu se amuză copios pe seama lui Dragnea

Preşedintele trebuie să se gândească bine dacă are sens referendumul pe care l-a convocat, a declarat Liviu Dragnea, adăugând că aproape de fiecare dată cei care au demarat un astfel de demers au şi pierdut în final. Curios, Sebastian Lăzăroiu a verificat afirmaţia liderului PSD.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

De multe ori, dacă nu chiar de fiecare dată, cei care au iniţiat un referendum au fost şi cei care au pierdut în final. "Aşa grăieşte Dragnea, sfătuindu-l pe Iohannis să renunţe, şi încerc să-mi dau seama dacă are dreptate", a declarat, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Vă prezentăm mai jos analiza lui Lăzăroiu:

În 2003, Adrian Năstase (PSD) organizează referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Pompos spus. Era referendumul prin care Năstase îşi pregătea zece ani de mandat prezidenţial. N-au fost pentru el. A pierdut.

În 2007, PSD, împreună cu Tăriceanu, iniţiază referendumul pentru demiterea preşedintelui. N-a fost validat, dar au pierdut la scor.

Tot în 2007, Traian Băsescu iniţiază referendumul pentru vot uninominal. N-a fost validat, dar românii au votat favorabil şi s-a obţinut, în final, o formă hibridă de vot în circumscripţii uninominale.

În 2009, Traian Băsescu a iniţiat un referendum pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Referendumul a fost validat, vot masiv favorabil, Băsescu a câştigat al doilea mandat.

În 2012, PSD-PNL au iniţiat un nou referendum de demitere a preşedintelui. N-a fost validat, chiar dacă a fost masiv favorabil, pe fondul boicotului celeilalte tabere. USL a pierdut. Dragnea a primit doi ani cu suspendare pentru fraudă electorală.

"Dacă analizăm toate astea, zisele lui Dragnea sunt valabile, cu o mică adăugire. Iniţiatorii referendumurilor au pierdut de fiecare dată, când erau de la PSD. Iar dacă printre ei era şi unul pe care-l chema Dragnea, ăla-şi lua şi nişte ani de închisoare pe lângă dezolarea de la insucces", a concluzionat Lăzăroiu.