"Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!" - Protest în faţa Senatului

Pe Facebook s-a dat semnalul de mobilizare pentru un protest menit să-i sancţioneze pe senatorii care au făcut scut în jurul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.
Protest Piaţa Universităţii
Protest Piaţa Universităţii (Epoch Times România)

Refuzul senatorilor de a da undă verde cererii DNA vizând urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină a stârnit nemulţumire printre români, pe internet fiind deja anunţat un protest.

Intitulat "Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!", protestul ar urma să aibă loc pe 22 septembrie, începând cu ora 18.00, în faţa Senatului României.

Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, şeful său.
Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii.

Fraţilor, nu sunteţi. Nici Dumnezeu şi nici invincibili.

De aceea, joi ieşim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetăţeni indignaţi venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină şi să cerem dreptate.

Poate aşa vă amintiţi că nu există vreo diferenţă magică între noi şi voi, că legea este aceeaşi pentru toţi şi că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba.

Ne întâlnim aici joi, începând cu ora 18:00: http://bit.ly/2cYPdmQ, scriu organizatorii evenimentului pe Facebook.

Reamintim că senatorii au respins luni, cu 45 de voturi "pentru", 73 "împotrivă" şi şase voturi anulate cererea DNA de începere a urmăririi penale a generalului Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii lui Bogdan Gigină.