Orban: Cerem reexaminarea Legii CAS. „Ponta nu o vrea cu adevărat şi este implicat într-un joc murdar cu Băsescu” (Video)

Gheorghe Ialomiţianu şi Ludovic Orban, Alianţa Creştin Liberală (ACL)
Gheorghe Ialomiţianu şi Ludovic Orban, Alianţa Creştin Liberală (ACL) (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că parlamentarii Alianţei Creştin Liberale (ACL), alături de cei ai altor partide politice şi neafiliaţi, au depus miercuri semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor în scopul reexaminării legii CAS.

Liberalii au cerut ca sesiunea extraordinară a Senatului să aibă loc în data de 18 august, iar a Camerei Deputaţilor pe 19 august. Totodată, ACL le-a solicitat preşedinţilor celor două Camere să respecte regulamentele, în contextul în care există informaţii potrivit cărora parlamentarii PSD şi cei ai partidelor aliate vor să boicoteze sesiunea parlamentară extraordinară.

"Convingerea noastră este că Victor Ponta nu doreşte cu adevărat reducerea CAS şi că este implicat într-un joc murdar pe care-l face cu Traian Băsescu. Odată cu solicitarea de reexaminare urmează o procedură care riscă să nu permită aplicarea acestei legi de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de la data de 1 octombrie. După adoptarea de către Senat şi de către Cameră a legii, în urma cererii de reexaminare, preşedintele mai are la dispoziţie, înainte de promulgare, posibilitatea procedurală de atacare la Curtea Constituţională a acestei legi. (...) În momentul de faţă avem informaţiile că Preşedinţia apelează la această procedură de atacare la CCR", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.