Şova se dă şi el „persecutat politic”

Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, bănuit de complicitate la abuz în serviciu în ce priveşte contractele pe care fosta sa casă de avocatură le-a avut cu societăţile energetice Rovinari şi Turceni, a declarat miercuri, pentru Realitatea Tv, că dosarul în care este implicat este unul politic, iar sesizarea depusă de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, la adresa sa, l-ar avea drept ţintă pe premierul Victor Ponta şi ar fi fost depusă la comanda lui Traian Băsescu.

"Mi-e greu să nu fac legătura cu faptul că sunt purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale. Mi se pare inacceptabil ca sesizarea să fie făcută în mod abuziv, aberant, de un infractor ca Blejnar, care a acţionat la comandă... la comanda cui? La comanda lui Băsescu evident...da, e de vină Băsescu, la ordinul lui s-au făcut, plecând împotriva lui Ponta şi mergând la mine după aceea. Au plecat la Ponta, au constatat că nu are legătură, au ajuns la mine", a afirmat Dan Şova.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, respinge acuzaţiile lui Şova, catalogându-le drept o încercare disperată de a-şi apăra imaginea.

"Sunt convins că nici măcar el nu crede aşa ceva. E doar o încercare disperată de a-şi apăra imaginea, care e afectată... nu, nu mi-a dat nimeni niciodată dispoziţie, nici măcar premierul căruia îi eram subordonat, d'apăi preşedintele care nu avea atribuţii. Să fim serioşi, resping cu fermitate asemenea acuzaţii", a declarat, la rândul său, Sorin Blejnar.

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a precizat miercuri că valoarea contractelor lui Şova cu Complexele Energetice din Turceni şi Rovinari a crescut brusc după ce premierul Victor Ponta a devenit partener al societăţii acestuia, la 30 august 2007.

"După ce a avut aceste contracte cu Turceni şi Rovinari, brusc valoarea acestora a crescut după ce Ponta a devenit partener la firma de avocatură Şova. Din acel moment, valoarea contractelor a crescut prin acte adiţionale brusc şi fără justificări. Foarte mult. Vorbim de complexe energetice din Gorj, unde Ponta e deputat. Are influenţă acolo. Deci asta e o metodă prin care banii publici se duc în buzunarele unor politicieni. Schema e următoarea: sunt avocat, mă fac politician, apoi fac contracte cu instituţiile publice. Şi sumele sunt foarte mari. Erau sume enorme", a declarat Monica Macovei, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Doi ani mai târziu, în presă au apărut informaţii conform cărora Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) ar fi efectuat un control în urma căruia ar fi constatat că Şova&Asociatii" ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la Complexele Energetice Rovinari şi Turceni, din zona de influenţă a lui Victor Ponta.

Potrivit Hotnews, imediat după izbucnirea scandalului, Dan Şova a respins acuzaţiile ANAF cu privire la ilegalităţile existente în contractele pe care firma sa de avocatură le-a avut cu Complexele Energetice de la Rovinari şi Turceni, calificându-le "total false şi nişte minciuni."

Dan Şova a fost convocat, miercuri, la audieri la DNA, unde i s-a comunicat că are calitatea de suspect în acest dosar, fiind bănuit de complicitate la abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne