Ostaticii luaţi în Montpellier, eliberaţi după predarea atacatorului

Doi ostatici au fost eliberaţi, după o încercare de jaf la un magazin de bijuterii din Montpellier, Franţa. 10.01.2015.
Doi ostatici au fost eliberaţi, după o încercare de jaf la un magazin de bijuterii din Montpellier, Franţa. 10.01.2015. (Captură.)

Două femei luate ostatice într-un magazin de bijuterii din oraşul Montpellier au fost eliberate, vineri, de către forţele de poliţie franceze, în timp ce atentatorul s-a predat după mai multe ore de negocieri, relatează Mediafax.

Acţiunea s-a petrecut în Montpellier, în sudul Franţei, şi nu are legătură cu cele două luări de ostatici din regiunea Parisului, au anunţat sursele judiciare franceze.

După mai multe ore de negocieri cu Riad, o divizie specială a poliţiei franceze, bărbatul în vârstă de 40 de ani s-a predat şi a fost plasat în arest, potrivit oficialilor locali.

Cele două femei ţinute ostatice, printre care soţia bijutierului şi o angajată a magazinului, nu au avut de suferit, a declarat procurorul Christophe Barret.

Incidentul a început când atentatorul a încercat să jefuiască magazinul de bijuterii, dar la sosirea poliţiei, care fusese alertată de martori, acesta s-a baricadat în magazin.

Tentativa de jaf armat a avut loc pe fondul celor trei atacuri armate desfăşurate în ultimele zile la Paris, printre care şi atacul de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, unde au murit 12 persoane.