PDL-ul dispus să-şi schimbe numele în PNL

PDL, lansarea candidaţilor pentru Parlamentul European
PDL, lansarea candidaţilor pentru Parlamentul European (Epoch Times România)

Democrat-liberalii ar putea fi de acord ca noul partid ce ar rezulta din fuziunea PDL-ului cu PNL să se numească PNL, au declarat luni surse din PDL pentru Mediafax, precizând că există voinţă politică pentru ca fuziunea să aibă loc cât mai repede, însă există inconveniente "de natură tehnică":

"Există un entuziasm pentru această fuziune, toată lumea este de acord cu fuziunea şi cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnică. Fuziunea înseamnă judecătorii, vacanţă judecătorească. Voinţă politică există, restul ţine de piedici care exced cadrul partidului", au declarat sursele citate.

Şi dacă PNL-ul, partid istoric, nu pare a fi deloc dispus să renunţe la numele său, în schimb liderii PDL s-ar fi declarat deschişi să renunţe la "identitate" şi să se preia, după fuziune, numele de PNL: "Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problemă în a prelua numele de PNL, rămâne de văzut în teritoriu cum se armonizează lucrurile", au mai spus sursele citate.

Deşi cei de la centru nu par să aibă probleme în a renunţa la "brandul portocaliu", se pare că în sânul partidului ar exista anumite temeri cu privire la faptul că Traian Băsescu ar putea specula eventuale nemulţumiri ivite printre democrat-liberalii din teritoriu ca urmare a schimbării numelui partidului în PNL şi din aceasta ar putea profita electoral PMP-ul. De asemenea, mai există temeri ca timpul rămas până la alegeri este prea scurt pentru ca electoratul să fie informat că viitorul PNL rezultat din fuziune este PDL cu PNL.

Reamintim că luni, la finele şedinţei Colegiului Director al PDL, preşedintele partidului, Vasile Blaga, a declarat că deciziile în favoarea fuziunii au fost luate cu unanimitate de voturi (mai puţin una care a avut o abţinere asupra termenului până la care poate fi constituită fuziunea) şi că ultimul lucru care îl preocupă este numele partidului care ar rezulta după fuziunea PDL cu PNL.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne