Victor Ponta „lovit de demenţă antidemocratică”, Crin Antonescu nu se lasă intimidat

Victor Ponta versus Crin Antonescu
Victor Ponta versus Crin Antonescu (Epoch Times)

Crin Antonescu a declarat luni că nu se va lăsa intimidat de "teroarea mediatică" pe care premierul Ponta, "lovit de demenţă antidemocratică" a declanşat-o împotriva sa:

"Nu există, din punctul meu de vedere, nicio speranţă nici pentru Ponta, nici pentru asociaţii săi politici şi mediatici ca eu să mă las intimidat de teroarea mediatică în primul rând pe care Ponta personal o coordonează şi o va coordona în continuare. Constat după 48 de ore că şi în situaţia în care eu am anunţat că nu mai candidez, continui să fiu centrul spaimelor şi atacului lui Ponta şi celor din jurul său. Această teroare mediatică, şi nu exagerez cuvintele (...) nu mă intimidează.", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

Fostul preşedinte a PNL a ţinut să infirme informaţiile lansate de PSD, conform cărora decizia sa de a nu mai candida pentru Cotroceni ar fi fost luată deoarece Traian Băsescu a decis să sprijine un alt candidat în cursa pentru preşedinţie:

"Decizia mea nu are nicio legătură cu Traian Băsescu", a spus Antonescu, precizând că, după demararea negocierilor dintre PNL şi PDL, cariera politică a şefului statului "s-a încheiat", chiar înainte ca acesta să-şi fi terminat mandatul la Cotroceni.

"Traian Băsescu nu mai este decât liderul unui partid de 6% care nu e chemat şi nu e primit deocamdată de nimeni la nicio negociere", a subliniat Crin Antonescu, vorbind despre PMP, partid ale cărui apeluri de creare a unei alianţe anti-PSD după alegerile europarlamentare au fost ignorate, PNL şi PDL preferând să nu-i invite la negocierile în urma cărora cele două formaţiuni pun la cale o fuziune, care să dea un candidat capabil să învingă în cursa pentru Cotroceni.

Crin Antonescu a mai declarat că decizia sa de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale este o hotărâre, şi nu doar o intenţie şi a anticipat o toamnă electorală grea, lansând un apel la mobilizare, pentru ca PSD-ul să nu ajungă să controleze şi să folosească instituţiile statului în sens partizan:

"Decizia mea este un semnal pentru toată lumea încremenită în poziţii stupide, viguroase dar stupide, să dea şi o şansă României de a avea o alternativă în această toamnă. Pentru că bătălia acestei toamne este una simplă, Ponta controlează tot: şoimii patriei, pionerii, televiziunile aproape toate. Ce nu controlează e conspiraţie. Nu controlează încă sau nu controlează pe deplin aşa cum se cuvine justiţia din această ţară şi servicii speciale. Aceasta este marea bătălie şi marea miză pentru Victor Ponta şi pentru PSD la Preşedinţie. Problema e că nu doar vor să controleze aceste instituţii ca să le imobilizeze, ci ca să le folosească în sens partizan. Aşa ceva nu trebuie permis pentru ca şansa democraţiei să rămână în România", a afirmat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne