PDL a decis în unanimitate fuziunea cu PNL

Colegiul Naţional Director PDL. În imagine, Vasile Blaga
Colegiul Naţional Director PDL. În imagine, Vasile Blaga (Epoch Times România)

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni, după şedinţa Colegiului Director, că democrat-liberalii au decis, în unanimitate, că doresc fuziunea cu PNL "cât mai repede cu putinţă", adăugând că cel mai bine este ca acest lucru să aibă loc înainte de începerea campaniei pentru prezidenţiale.

"Sunt convins, şi o spun fără nicio reticenţă, că putem avea suficiente resorturi interne ca până când începe campania electorală, că în timpul campaniei electorale nu poţi face fuziuni, să avem o mare forţă politică de centru-dreapta. Transmiteţi-i domnului Ponta să fie fericit. Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi, mai puţin una care a avut o abţinere asupra termenului până la care poate fi constituită fuziunea", a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL a subliniat că democrat-liberalii sunt decişi "să pună umărul la această construcţie serioasă".

În ceea ce priveşte termen până la care să fie realizată fuziunea PNL_PDL, Vasile Blaga a replicat: "Cât mai repede cu putinţă! Foarte bine ar fi până la începerea campaniei pentru prezidenţiale, dar n-aş putea eu să vă garantez acest lucru acum, dar ar fi foarte bine".

Cele două partide vor ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea unui candidat unic pentru cursa de la Cotroceni să se facă până cel târziu la 1 august, anunţat Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două partide.