PDL vrea o anchetă a Corpului de Control al premierului pentru eşecul privatizării CFR Marfă

Transporturi feroviare, vagoane de marfă
Transporturi feroviare, vagoane de marfă (Epoch Times România)

Democrat-liberalul Alexandru Năzare a declarat, marţi, că PDL solicită un control din partea Corpului de Control al premierului, pentru a afla cine este responsabil pentru “eşecul” privatizării CFR Marfă.

“Astăzi (marţi n.r.), PDL a depus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulată <, este vorba de privatizarea CFR Marfă. Există o cronologie a faptelor petrecute din aprilie anul trecut până acum. USL a întrerupt o procedură de privatizare care fusese deja lansată în momentul când au preluat guvernarea în aprilie 2012 (…)”, a afirmat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Democrat-liberalul a susţinut că sunt “foarte multe incertitudini şi întrebări la care Guvernul, prim-ministrul Ponta, ministrul Transporturilor nu răspund (…)” iar contextul justifică un control din partea instituţiei subordonate premierului.

“Nu ştim cine sunt responsabilii pentru acest eşec, nu există un control. Noi solicităm un control din partea Corpului de Control al prim-ministrului să ştim cine este responsabil. În această moţiune noi semnalăm câteva lucruri care sunt de domeniul absurdului. În primul rând, că avem un consultant care a efectuat privatizarea, care a fost plătit de două ori. În al doilea rând avem peste 500 de mii de euro daţi pentru publicitate cu o săptămână înainte de depunerea ofertelor. Unde s-au dus aceşti bani? Mai mult decât atât, CFR Marfă a fost timp de patru, cinci luni de zile paralizat (…)”, a punctat el.

Năzare a menţionat şi câteva dintre propunerile PDL, în cazul reînceperii procesului de privatizare a CFR Marfă.

“Ce propunem? În primul rând vrem să vedem din partea acestui Guvern că îşi asumă o strategie de finanţare a sectorului feroviar (…). În al doilea rând, cerem imperativ să fie făcută o reevaluare a activelor CFR Marfă, dacă se face o viitoare privatizare. Cerem ca viitoarea strategie de privatizare să fie dezbătută transparent, cu implicarea Parlamentului”, a precizat vicepreşedintele PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie