Pe 16 şi 17 aprilie, Dmitri Rogozin efectuează o vizită la Chişinău

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (natomission.ru)
Epoch Times România
16.04.2012

Dmitri Rogozin, emisarul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, efectuează o vizită la Chişinău, pe 16 şi 17 aprilie, relatează Unimedia.

Înainte de a ajunge la Chişinău, Rogozin a ţinut să-i felicite pe moldovenii ortodocşi cu sărbătoarea Sfintelor Paşti. Felicitarea a fost făcută duminică seara pe contul său de Twitter.

”Cele mai bune urări de pace şi prosperitate de ziua Sfintelor sărbători de Paşte din partea mea pentru toţi creştinii ortodocşi, inclusiv moldoveni, ruşi şi ucraineni - locuitori de pe ambele maluri şi toată lumea care ne aşteaptă mâine (luni – n.r.) în ospeţie”, a scris Dmitri Rogozin.

Potrivit oficialului rus, acesta se va întâlni cu preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, cu premierul Vlad Filat, cu viceprim-ministrul Valeriu Lazăr şi cu liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

În seara zilei de luni, Rogozin îi va vizita pe pacificatorii de pe Nistru.

Marţi, emisarul Kremlinului se va afla la Tiraspol, unde va avea câteva întâlniri cu liderii din regiune, dar şi cu militarii ruşi.

Numirea lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special al preşedintelui rus pentru Transnistria a generat nemulţumiri în rândul autorităţilor de la Chişinău, care au cerut explicaţii de la partea rusă în acest sens.

Ministerul de Externe de la Moscova a emis un comunicat în care spus că numirea acestuia "nu este altceva decât acordarea unei importanţe deosebite dezvoltării relaţiilor multilaterale cu Republica Moldova".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor