PMP sprijină posibila moţiune de cenzură anunţată ieri de Crin Antonescu

Andrei Pricopie
09.04.2014

alte articole

Conferinţă de presă la sediul PMP susţinută de Eugen Tomac, preşedinte şi Elena Udrea, vicepreşedinte PMP
Conferinţă de presă la sediul PMP susţinută de Eugen Tomac, preşedinte şi Elena Udrea, vicepreşedinte PMP (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.04.2014

Partidul Mişcarea Populară a anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că susţine intenţia PNL de a iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Victor Ponta, pentru a sancţiona lipsa de măsuri economice necesare pentru stimularea economiei. De fapt, PMP s-a declarat dispus să semneze orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi cere consultări în interiorul opoziţiei pe acest subiect.

„PMP consideră că reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit sunt două măsuri vitale pentru economie, care ar reprezenta o gură de oxigen pentru companiile şi persoanele sufocate de taxele aberante introduse de Guvernul Ponta. Deşi le-a lansat în spaţiul public cu mult timp în urmă, premierul a evitat până acum aplicarea acestor prime măsuri de relaxare fiscală din mandatul său, ceea ne poate duce la concluzia că a fost vorba doar de o perdea de fum pentru a acoperi avalanşa de taxe şi impozite noi sau majorate. De aceea, salutăm şi susţinem iniţiativa liberalilor de a sancţiona o eventuală neaplicare a acestor măsuri până la 1 mai”, reiese din comunicatul PMP.

În opinia celor de la PMP, este nevoie de un dialog în interiorul opoziţiei pentru a stabili textul unei eventuale moţiuni de cenzură, precum şi liniile de atac împotriva guvernului Ponta.

„Reamintim că PNL nu mai are în prezent un număr suficient de parlamentari pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură, deci cooperarea în rândurile opoziţiei e nu doar logică, ci obligatorie. Un asemenea demers ar fi cu atât mai eficient cu cât ar beneficia de o susţinere mai largă”, se menţionează în documentul citat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL va pregăti textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, adăugând că se vor găsi patru parlamentari din afara PNL care să fie dispuşi să semneze documentul pentru a putea fi iniţiat. Liderul liberal a anunţat că moţiunea de cenzură „împotriva Guvernului Ponta–Ghiţă–Hunor” va fi gata până în 30 aprilie.

„Aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură. Până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de către grupurile parlamentare”, a precizat Crin Antonescu.

Întrebat, cum va putea depune PNL o moţiune de cenzură din moment ce nu mai întruneşte numărul de parlamentari necesar pentru un astfel de demers, respectiv o pătrime din numărul total al parlamentarilor, Antonescu, care s-a declarat dispus la negocieri cu celelalte partide de opoziţie a explicat: „Nu cred că pe o moţiune pe un asemenea subiect nu vom obţine minimum patru semnături suplimentare de la membri ai Parlamentului României. Nu pot să vă spun acum exact de unde şi cum, evident că moţiunea va fi propusă şi va putea fi semnată şi de alte grupuri politice din Parlament”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor