Premierul Victor Ponta face temenele în faţa baronilor locali

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a empatizat marţi cu preşedinţii de consilii judeţene, asigurându-i pe aleşii locali ai PSD-ului că este conştient de toată "prigoana" ce se duce împotriva lor.

"Ştiu că e o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră", a spus Ponta la reuniunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, organizată marţi la Palatul Parlamentului.

În continuare, conform Mediafax, Premierul a declarat că se mândreşte cu aleşii locali ai partidului, şi i-a asigurat de sprijinul Guvernului şi al său personal.

"Vreau să ştiţi că pe Guvern vă puteţi baza, pe mine personal, că eu mă voi mândri întotdeauna cu toţi aleşii locali ai partidului meu şi ai tuturor partidelor, toţi cei care sunt aleşi de către cetăţeni. Din punctul de vedere al Guvernului, veţi avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastră şi pentru reprezentarea cetăţenilor", a declarat Ponta.

Premierul i-a mai informat pe aleşii din teritoriu că a vorbit cu preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, căruia i-a transmis că "nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi."

"Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni", a privit Victor Ponta înspre viitor.

Afirmând că "aleşii" PSD-ului sunt "cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor lor", "cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere", Ponta i-a asigurat pe participanţii la întrunire că, atâta vreme cât va fi şef al Guvernului, îi va respecta, îi va aprecia, şi va considera de fiecare dată "că ei reprezintă mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern."

Declaraţiile premierului vin la scurtă vreme după ce Radu Mazăre, primarul Constanţei, a fost dus cu cătuşe la mâini la DNA şi o serie de alţi baroni consideraţi intangibili până de curând, precum preşedintele PSD al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, zis şi Gioni Gazolină, Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma şi alţii au fost trimişi în faţa instanţei de procurorii DNA, ceea ce a produs un cutremur în partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne