Procurorii DNA fac percheziţii la Constanţa, iar Ponta are o părere foarte bună despre Mazăre

Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului
Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat rapid informaţia legată de percheziţiile coordonate de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referindu-se la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu, potrivit Realitatea.

Înainte de a intra în sala unde urma sa fie prezentat raportul anual de activitate al Consiliului Concurenţei, fiind întrebat cum comentează noile percheziţii care au loc la Constanţa în cazul lui Radu Mazăre, Ponta a răspuns: "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie".

Victor Ponta a mai declarat că are o părere foarte bună despre Radu Mazăre, afirmând că şi după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din anul 2012 "s-a pornit un val de anchete" pentru ca USL să nu fie votat în decembrie.

"Percheziţii vor fi peste tot. Eu am aceeaşi poziţie, şi anume şi în 2012, după referendum, s-a pornit acel val de anchete în ideea că, în decembrie, oamenii nu vor vota cu USL şi au votat. Şi acum vor vota cu noi. Radu Mazăre este un om pe care îl apreciez foarte mult, care a fost votat de atâtea ori de cetăţenii Constanţei şi rezistă ca toţi ceilalţi", a menţionat Ponta.

La întrebarea dacă prin această afirmaţie acuză DNA de presiuni politice, Ponta a declarat că aceasta este interpretarea presei şi că el a spus doar că are o părere foarte bună despre Radu Mazăre.

Procurorii DNA efectuează, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie.

Procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie comise de funcţionari cu funcţii de conducere, în perioada 2011-2013, conform DNA.

Primarul Radu Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti.

Primăria Constanţa a finalizat în vara anului trecut un cartier de locuinţe sociale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro.

Inaugurarea locuinţelor sociale din cartierul Henri Coandă din noiembrie 2012 s-a făcut cu mare fast, participând chiar şi premierul Victor Ponta.

Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne