Ponta clarifica misteriosul mesaj de pe Facebook

Loredana Diacu
08.04.2014

alte articole

Victor Ponta, prim-ministrul în guvernul României
Victor Ponta, prim-ministrul în guvernul României (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.04.2014

Reîntors din Israel, premierul Victor Ponta a lămurit la Antena 3 misterul mesajului postat pe Facebook.

Mesajul său de pe Facebook a fost însă unul multiplu, adresat, nu în ultimul rând, şi propriului său partid, care nu ar trebui „să se culce pe o ureche” doar fiindcă stă bine în sondaje, a mai precizat Ponta.

„A fost şi un mesaj către propriul meu partid în care am încercat să le spun: atenţie, PSD e cel mai mare partid din România, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mulţumim şi să înceapă bătălia la PSD, cine e preşedinte, cine e prim ministru. Preocuparea partidului meu şi a alegătorilor noştri nu trebuie să fie pe ce scaun mă aşez eu. Preocuparea trebuie să fie ce facem”, a declarat Ponta, precizând că nu crede că trebuie să faci politică până la adânci bătrâneţi şi că nu şi-a propus să „iasă din politică cu picioarele înainte”.

„Eu cred că trebuie să ai un proiect, iar când ţi se epuizează acel proiect, faci altceva”, a afirmat premierul.

Întrebat unde va fi pe 21 decembrie, data la care expiră mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „La poarta Cotroceniului, împreună cu foarte mulţi oameni care vor aştepta să iasă dl Băsescu de acolo”, evitând să răspundă în ce calitate va aştepta: de nou preşedinte sau de premier.

Concluzionând, premierul a afirmat că a vrut să transmită foarte clar că nu contează dacă el va fi preşedinte sau la Cotroceni va ajunge Călin Popescu Tăriceanu în timp ce el va rămâne premier, ci ca în noiembrie să se schimbe cu adevărat regimul Băsescu.

„Nu contează cine e preşedinte şi cine e prim-ministru. Haideţi să pornim de la ce vrem să facem, nu de la cine pe ce funcţie e”, a mai declarat Ponta, reiterând ideea că nu toată puterea trebuie să aparţină preşedintelui, având în vedere că multe probleme depind de prim-ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor