Ca în filmele cu gangsteri. Mazăre îi acuză pe milionarii din Portul Constanţa că au plănuit să-l asasineze

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

Dacă săptămâna trecută primarul Constanţei Radu Mazăre declara că la originea numeroaselor sale dosare penale sunt "milionarii", marii operatori care plătesc sume infime pe terenuri închiriate în port şi care aproape toţi "au legături cu fosta sau actuala Securitate", acum aflăm că unii dintre aceştia plănuiau chiar să-l omoare pe edil prin intermediul unor asasini plătiţi.

Mazăre a declarat luni, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local, că a primit o informaţie potrivit căreia anumiţi milionari care derulează activităţi din Portul Constanţa ar fi plătit asasini să-l omoare când el şi familia lui vor pleca în vacanţă în Madagascar, peste câteva zile. Edilul susţine că presupusul atentat ar fi fost motivat de nemulţumirile unor oameni de afaceri cu privire la majorarea pachetului de acţiuni deţinut de municipalitate la Compania Administraţia Portului Constanţa.

"Chestiunea asta cu descentralizarea portului produce fibrilaţii atât de mari, încât am informaţii că ar fi fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine, vizând eliminarea mea fizică. (...) Eu nu sunt un tip care să ascult zvonuri, dar în orice caz dacă se întâmplă ceva, apropiaţii mei ştiu exact despre cine este vorba şi cum ar urma sa se întâmple, dacă Doamne fereşte se va întâmpla ceva. (...) Nu pot să spun care dintre milionarii din port ar fi tocmit nişte oameni pentru aşa ceva, pentru că nu vreau să acuz oamenii degeaba. (...) Dar vreau să trag semnalul de alarmă că am auzit asta. Dacă se va întâmpla asta, atunci lucrurile vor ieşi la iveală", a declarat primarul Constanţei, adăugând că asasinii plătiţi "vor pleca prin Capetown".

În ciuda acestei ameninţări, Radu Mazăre a decis totuşi să plece în Madagascar, dar a subliniat că îşi va lua măsuri suplimentare de protecţie.

"O să-mi iau măsuri suplimentare de protecţie, că nu sunt nici eu un fraier. (...) Este o ţară cu potenţial de risc, nu e o ţară structurată cu instituţiile statului la fel ca în Europa sau America de Nord sau ca Asia dezvoltată. (...) O consider o ameninţare, deşi eu nu plec urechile la zvonuri, dar nu poţi să nu-ţi pui un semn de întrebare când ştii că în astfel de ţări se poate întâmpla aşa ceva. (...) Am făcut acest anunţ public.(...) În astfel de ţări nu există ambasada a României, nu am pe cine anunţa. (...) Nu ştiu dacă am calitate să solicit ajutorul serviciilor secrete pentru aşa ceva", a precizat Radu Mazăre, care a menţionat că atentatul ar putea fi comis prin plătirea a doar câteva mii de dolari.

"Într-o ţară ca Madagascar în care venitul mediu pe locuitor este de 400 de dolari pe an, atunci vă daţi seama că, cu câteva mii, poţi rezolva multe lucruri", a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne