PNL vrea să-şi numească om la BNR, în locul inculpatului Bogdan Olteanu

Printre cei care l-ar putea înlocui pe Olteanu se numără Cristian Popa, Lucian Croitoru sau Florin Cîţu.
Banca Naţională a României(BNR)
Banca Naţională a României(BNR) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderii liberali vor avea o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta pe tema înlocuirii lui Bogdan Olteanu, recent demisionat din postul de viceguvernator al Băncii Naţionale, relatează profit.ro.

Reamintim că Bogdan Olteanu a demisionat după ce a devenit protagonist de dosar penal, fiind acum arestat la domiciliu cu suspiciunea că ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării.

Conducerea PNL a revendicat nominalizarea înlocuitorului, iar în partid sunt avansate deja mai multe nume. Liberalii au totuşi temeri că PSD va profita de majoritatea parlamentară pentru a-şi impune propria nominalizare. Cu sau fără temeri, potrivit sursei citate, liberalii şi-au făcut deja o listă de posibli înlocuitori ai lui Olteanu, printre numele ce se regăsesc pe ea fiind Cristian Popa, Lucian Croitoru şi Florin Cîţu.

Surse liberale au declarat pentru Profit.ro că, înainte de a face vreo propunere formală, liderii PNL vor avea o discuţie în acest sens cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Articolul integral poate fi citit aici