Poliţia franceză a arestat vineri circa 20 de suspecţi islamişti, în special din Toulouse

Poliţia franceză a arestat vineri mai mulţi suspecţi islamişti, la o săptămână după ce Mohamed Merah, suspectat de uciderea de a şapte persoane, a fost omorât de forţele speciale.
Poliţia franceză a arestat vineri mai mulţi suspecţi islamişti, la o săptămână după ce Mohamed Merah, suspectat de uciderea de a şapte persoane, a fost omorât de forţele speciale. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.03.2012

Poliţia franceză a arestat vineri circa 20 de suspecţi islamişti, în special din Toulouse, scrie presa de la Paris.

Raidurile, ce au avut loc în zori, au intervenit la o săptămână după ce Mohamed Merah, suspectat de uciderea de a şapte persoane, a fost omorât de forţele speciale, după un asediu de peste 30 de ore.

După operaţiune, procurorul Parisului, Francois Molins, a anunţat că investigaţiile vor viza în continuare găsirea unor eventuali complici.

Însă o sursă apropiată anchetei a declarat că nu există nicio legătură între caz şi raiduri.

Mohammed Merah, în vârstă de 23 de ani, este suspectat că a ucis patru persoane, dintre care trei copii, la o şcoală evreiască şi trei militari în alte două atacuri. El a fost omorât de un lunetist din trupele franceze după un asediu de 32 de ore vizând locuinţa sa.

Tatăl său, Benalel Mohamed Merah, a declarat că intenţionează să dea în judecată Franţa pentru moartea fiului său. El susţine că forţele de ordine ar fi putut folosi gaze lacrimogene pentru a-l prinde în viaţă, dar "au preferat să îl ucidă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor