Suspectul de la Toulouse va fi înmormântat, până la urmă, în Franţa

Epoch Times România
29.03.2012

Suspectul de la Toulouse, Mohamed Merah, va fi înmormântat în Franţa, după ce autorităţile algeriene au refuzat să autorizeze funeraliile, a anunţat un oficial francez.

Abdallah Zekri, din Consiliul musulman al Franţei, a precizat că Algeria a invocat motive de securitate pentru a-şi explica refuzul.

Familia lui Merah i-a cerut să organizeze înmormântarea în termen de 24 de ore.

Rude ale suspectului şi-au exprimat speranţa că vor putea escorta cadavrul lui Merah în Algeria, de unde a emigrat familia.

Mohammed Merah, în vârstă de 23 de ani, este suspectat că a ucis patru persoane, dintre care trei copii, la o şcoală evreiască şi trei militari în alte două atacuri. El a fost omorât de un lunetist din trupele franceze după un asediu de 32 de ore vizând locuinţa sa.

Tatăl său, Benalel Mohamed Merah, a declarat că intenţionează să dea în judecată Franţa pentru moartea fiului său. El susţine că forţele de ordine ar fi putut folosi gaze lacrimogene pentru a-l prinde în viaţă, dar "au preferat să îl ucidă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor