Ponta le "recomandă" doctoranzilor să stea departe de politică

Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului
Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta, posesor al unui doctorat pe care prestigioasa revistă Nature l-a declarat plagiat (premierul copiind inclusiv greşelile de ortografie din lucrările originale), a asistat joi la semnarea de contracte cu beneficiarii unor programe de finanţare în domeniul învăţământului şi cercetării, printre acestea numărându-se şi subprogramul ”Sprijin pentru doctoranzi şi cercetători postdoctorat".

Cu această ocazie, premierul a apreciat că investiţiile în resurse umane şi în educaţie sunt cele mai bune care pot fi făcute şi i-a sfătuit pe doctoranzi să stea departe de politică şi să rămână cu partea de doctorat:

„Mă gândesc la acei doctoranzi, post-doctoranzi care merită să fie sprijiniţi. Mă rog, o să le spun că nu cumva să intre în politică, să rămână cu partea de doctorat şi cu cercetarea”, a spus Victor Ponta, la ceremonia de semnare a contractelor de finanţare.

Ironizând instituţiile anti-corupţie, premierul şi-a exprimat "speranţa" că finanţarea acordată Universităţii Bucureşti să nu fie considerată "un conflict de interese".