Bodu: Ponta să-l demită pe consilierul său onorific care a făcut declaraţii de o gravitate extremă

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Europarlamentarul PNŢCD Sebastian Bodu i-a cerut joi premierului Victor Ponta să renunţe la serviciile consilierului său onorific Ionel Blănculescu care a declarat recent că este inoportună consolidarea calităţii ţării noastre de membru al NATO pentru că cest lucru va transforma România într-o "ţintă perfectă pentru un atac militar".

Sebastian Bodu susţine că afirmaţia lui Ionel Blănculescu, potrivit căreia consolidarea calităţii noastre de ţară-membră a NATO ne transformă într-o "ţintă perfectă pentru un atac militar", este de natură să ridice semne de întrebare în cancelariile aliaţilor ţării cu privire la angajamentul lui Victor Ponta în calitate de premier, şi, implicit, al României, faţă de alianţa politico-militară care garantează integritatea frontierelor.

„Domnule Prim-ministru Victor Ponta, având în vedere recentele declaraţii iresponsabile ale consilierului dvs. onorific, Ionel Blănculescu, referitoare la inoportunitatea consolidării calităţii României de membru al NATO, vă solicit în mod public să renunţaţi la serviciile lui. Este inadmisibil ca, odată cu aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO şi în contextul în care stabilitatea zonei noastre este ameninţată militar de o Rusie din ce în ce mai agresivă, un consilier al premierului să facă afirmaţii de o gravitate extremă la adresa singurului punct de sprijin al securităţii naţionale”, a precizat Sebastian Bodu.

În cazul în care premierul refuză să dea curs acestei solicitări, Bodu îi atrage atenţia că aceasta înseamnă că validează afirmaţiile consilierului său, punând România în situaţia de a fi privită ca un membru instabil.

„În acest context, vă aduc la cunoştinţă că ambasadorului nostru la NATO i-au fost deja solicitate explicaţii care l-au pus într-o poziţie diplomatică mai mult decât jenantă. Nu uitaţi că art. 5 din Tratatul Nord Atlantic prevede nu doar dreptul unui stat membru de a fi aparat de toate celelalte ci, implicit, şi obligaţia de a participa la apărarea altuia, iar afirmaţiile consilierului Dvs. vor fi automat interpretate ca o dezangajare a României ce poate periclita solidaritatea care uneşte membrii NATO”, a subliniat Sebastian Bodu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne